Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές πετρελαίου από Ρωσία

Η Τουρκία αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε πάνω από 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής φέτος, από 98.000 bpd την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία.

Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα, επικαλούμενο στοιχεία της Refinitiv Eikon ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε πάνω από 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής φέτος, από 98.000 bpd την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα διυλιστήρια Tupras και STAR της Τουρκίας αύξησαν σημαντικά την πρόσληψη ρωσικού πετρελαίου, τόσο της κατηγορίας Urals όσο και της κατηγορίας Siberian Light, ενώ μείωσαν τις αγορές ποιοτήτων Βόρειας Θάλασσας, Ιράκ και Δυτικής Αφρικής.

Τα στοιχεία της Refinitiv έδειξαν ότι το διυλιστήριο STAR αγόρασε περίπου 90.000 bpd πετρελαίου από τη Ρωσία από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022 κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 48.000 bpd την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Tupras αγόρασε περίπου 111.000 bpd ρωσικό πετρέλαιο κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της περιόδου, από τον περσινό οκτάμηνο μόλις 45.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Πέτρος Κράνιας/capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares