Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία «απαντάει» στην άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων! Μαχητικά F-16 σκέπασαν το Αιγαίο…

Με μπαράζ παραβιάσεων «απάντησε» σήμερα η τουρκική αεροπορία στην κοινή αεροναυτική διακλαδική άσκηση «MEDUSA 09».

Την ώρα που κορυφωνόταν η διακλαδική αεροναυτική άσκηση «Medusa 09» των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχωρούσε σε μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου.

Ούτε μία, ούτε δύο… αλλά 34 φορές παραβίασαν το εθνικό μας εναέριο χώρο δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, δύο CN-235 που κινήθηκαν κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου. Το πρώτο CN -235 εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου , κινήθηκε νότια και εξήλθε νοτίως της Ρόδου, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος ακολούθησε την αντίστροφη πορεία. Παράλληλα, ένα μαχητικό τύπου F-4 και λίγο αργότερα ένα ζευγάρι από τουρκικά F-16 προχώρησαν συνολικά σε 6 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά την πάγια τακτική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών του ΓΕΕΘΑ «η σημερινή τουρκική δραστηριότητα κινήθηκε στα συνηθισμένα πλαίσια της προκλητικότητας της Άγκυρας στο Αιγαίο», ωστόσο, όπως σημειώνουν, «οι συχνές παραβιάσεις από πολεμικά αεροσκάφη που δεν είναι μόνο μαχητικά επιδιώκουν τη δημιουργία μίας εικόνας συνδιαχείρισης του Αιγαίου».

 

onalert.gr

Shares