Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Η Τουρκία άνοιξε την «στρόφιγγα»: 65.000 Σύροι ετοιμάζονται για «απόβαση» στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Μ.Ασίας…

Aριθμός-σοκ 65.000 Σύρων προσφύγων μετακινεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη προς τις ακτές της Μικράς Ασίας και απέναντι από το πρώτο μεγάλο νησί που είναι η Λέσβος.

Ηδη ο Ρ.Τ.Ερντογάν προετοίμασε το έδαφος χτες σε ομιλία του ρίχνοντας τις ευθύνες τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ρωσία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ και για τον μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων που θέλουν να μπουν Τουρκία και από ‘κει να μετακινηθούν προς Ελλάδα και ΕΕ.

Κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Άγκυρα, εκταμιεύοντας λιγότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την φροντίδα των προσφύγων.

“Η Ιντλίμπ χάνεται σταδιακά. Η Ιντλίμπ καταστρέφεται και εξαφανίζεται όπως το Χαλέπι. Θα υπάρξουν χιλιάδες νέοι πρόσφυγες” τόνισε.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που θα απομακρυνθούν από την Κωνσταντινούπολη είναι 65.000 εγείροντας φόβους για νέα αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά.

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι τουρκικές Αρχές μετέφεραν σε άλλες περιοχές της τουρκικής επικράτειας περίπου 35.000 Σύρους οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Πόλη. Οι μετακινήσεις συνέπεσαν με απότομη αύξηση των αφίξεων αιτούντων άσυλο στην Λέσβο και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ηδη, χιλιάδες Σύροι – ο αριθμός των οποίων αυξάνεται- έχουν «στρατοπεδεύσει» σε δάσος στις ακτές της Μικράς Ασίας περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να περάσουν προς τη Λέσβο ή σε κάποιο άλλο νησί. Σημειώνεται πως στη περιοχή βρίσκεται και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που προέρχονται από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας λόγω της έντασης στη περιοχή. Και οι περισσότεροι, είναι τζιχαντιστές.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ολλανδό ομόλογό του καταγράφηκε η τουρκική προκλητικότητα και η παραβατικότητα που επιδεικνύει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για διπλό καθήκον Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το ίδιο μήνυμα πέρασε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad.

Γεγονός, όμως, παραμένει ότι το προσφυγικό είναι ένα όπλο ακόμα στη φαρέτρα του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι μία ακόμα απειλή προς την Ευρώπη και προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του κλίματος έντασης που δημιουργεί για να επιβάλει τις θέσεις του.

Η στρόφιγγα έχει ανοίξει, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι πίσω από τα τερτίπια των διακινητών βρίσκονται οι επίσημες τουρκικές αρχές.

Ας δούμε τι είπε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ Βαρβιτσιώτης για το θέμα

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ! Παραδοχή από τον αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ Βαρβιτσιώτη με αριθμούς! 'Πνίγονται' τα νησιά μας…

Gepostet von VoiceNews.gr am Mittwoch, 4. September 2019

Oι αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ! Δεν επιστρέφονται στην Τουρκία ούτε μπορούν να πάνε Ε.Ε… Ομολογία από τον αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ Βαρβιτσιώτη…

Gepostet von VoiceNews.gr am Mittwoch, 4. September 2019

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares