Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Οι Τούρκοι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ και κάνουν επίδειξη ΔΥΝΑΜΗΣ! Επίδειξη πυγμής από τους Τούρκους: Στρατιωτικές ασκήσεις σε Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα…

Επίδειξη ισχύος κάνει ο τουρκικός στρατός με δύο στρατιωτικές ασκήσεις σε θάλασσα και στεριά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Η πρώτη, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, ονομάζεται «Ενιαία, Κοινή Άσκηση Χειμώνας – 2019». H δεύτερη, στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, «Γαλάζια Πατρίδα», ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για μία επίδειξη ισχύος σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με δύο μεγάλες ασκήσεις, μία εκ των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη», προσθέτοντας ότι οι δύο ασκήσεις θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στην άσκηση «Ενιαία, Κοινή Άσκηση Χειμώνας – 2019» συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, της θάλασσας και της αεροπορίας και λαμβάνουν μέρος οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιταλία.

Την άσκηση οργανώνει το 9ο Σώμα Στρατού, αλλά συμμετέχουν σε αυτήν ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μαχητικά και μονάδες χημικού, βιολογικού και ραδιενεργού, πυρηνικού πολέμου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χειμερινή άσκηση της Τουρκίας, η οποία στόχο έχει να δοκιμάσει τις αντοχές του στρατού της σε εξαιρετικά παγωμένες συνθήκες.

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου θα είναι η μεγαλύτερη πρόβα του Πολεμικού Ναυτικού στις θάλασσες, αλλά και η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Anadolu. Θα συμμετέχουν, εκτός από πλοία, ομάδες κομάντος SAT και SAS, χερσαίες δυνάμεις και η τουρκική ακτοφυλακή.
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares