Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι Τούρκοι «κατακλύζουν» τη Δ.Θράκη – Ανθελληνική δήλωση αξιωματούχου της Άγκυρας: «Η Δυτική Θράκη είναι ο εθνικός μας αγώνας!»…

Σε μια απίστευτη προπαγάνδα έχει επιδωθεί το τουρκικό κράτος με μπαράζ μουσουλμανικών εκδηλώσεων και προκλητικής ρητορικής, εντός ελληνικού εδάφους, σε περιοχές της Δυτικής Θράκης. Σε ένα τελευταίο παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του δείπνου Ιφτάρ, παρουσία Τούρκου αξιωματούχου, σε χωριό της Θράκης ακούστηκε πως η Δυτική Θράκη αποτελεί «τουρκικό εθνικό αγώνα»Εκτός του ότι οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν και δρουν ανεξέλεγκτα στη Θράκη, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις αυτού του τύπου και τη ξεκάθαρη προπαγάνδα υπό τις εντολές του τουρκικού προξενείου, το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση (καμία κυβέρνηση) δεν έχουν προχωρήσει στον περιορισμό των ανθρώπων αυτών και την επιβολή κυρώσεων για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια ιστορική περιοχή.

Η Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ) παρέθεσε δείπνο ιφτάρ στο χωριό Δαρμένη του Νομού Ροδόπης (Δυτική Θράκη-Ελλάδα) όπου ζουν πολλοί Τούρκοι, ιφτάρ το οποίο συνένωσε χιλιάδες ανθρώπους.

Στο πρόγραμμα αυτό μετείχαν ο πρόεδρος της ΥΤΒ Αμπτουλλάχ Ερέν, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, ο δήμαρχος του δήμου Γιλντιρίμ Οκτάι Γιλμάζ, ο έπαρχος Ιψάλων Ενίς Ασλάν Τατάρ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιομηχάνων Τούρκων Δυτικής Θράκης Αχμέτ Ερ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUMSIAD) Αλή Καρατζά, ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Σουρά Βουλγαρίας Βεντάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, η πρόεδρος του κόμματος DEB Τσιντεμ Ασαφογλου, εκπρόσωποι τουρκικών φορέων και οργανώσεων και πολύς κόσμος, όπως σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.

Ο καταγόμενος από τη Δυτική Θράκη πρόεδρος της ΥΤΒ-Ερεν, αφού τράβηξε αναμνηστικές φωτογραφίες με νέους του χωριού, ακολούθως χάρισε δώρα σε μαθητές των μαθημάτων Κορανίου του χωριού Δαρμένη, οι οποίοι διάβασαν ύμνους και ποιήματα.

Στο ιφτάρ συμμετείχαν πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ την προσευχή για το φαγητό την έκανε ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος της ΥΤΒ Ερέν, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στην Δυτική Θράκη, και είπε πως ¨Απόψε είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ ενθουσιασμένος. Διότι εγώ είμαι κάποιος που βγήκε μέσα από σας. Είμαι ένας αδερφός σας.”.

Ο Ερέν περιέγραψε πως ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τουρκία αλλά ο πατέρας του είναι ένας Δυτικοθρακιώτης, ενώ ο παππούς του, η γιαγιά του και ο θείος του είναι θαμμένοι στο νεκροταφείο της Δαρμένης.

Ο Ερέν είπε: “Οι πρώτου βαθμού συγγενείς του πατέρα μου βρίσκονται σε αυτό το χωριό, βρίσκονται εδώ πέρα γύρω από αυτό το χωριό. Εγώ από τότε που ήμουνα μικρός πηγαίνω και έρχομαι εδώ. Πολλά άτομα εδώ με γνωρίζουν καλά. για αυτό το λόγο και εγώ ως ταυτότητα, συναισθηματικά αλλά και ως αίσθημα ανήκειν, δεν μπορώ να αποκοπώ από την περιοχή εδώ”.

Ο Ερέν περιέγραψε πως στα Πλαίσιο του προγράμματος “Συναντήσεις Πολιτισμού στην Περιοχή Καρδιάς” που άρχισε φέτος η ΥΤΒ, σχεδιάζονται μία σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση του τούρκικου πολιτισμού και της τουρκικής τέχνης και ότι στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε και αυτό το ιφτάρ στο χωριό Δαρμένη.

Ο Ερέν είπε πως η ΥΤΒ ιδρύθηκε όταν πρωθυπουργός ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε πως η ΥΤΒ ενδιαφέρεται για τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό και παράλληλα διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις για μουσουλμάνους σε πολλά σημεία του κόσμου.

Ο Ερέν περιέγραψε πως η Δυτική Θράκη έχει μία ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και για την ΥΤΒ και είπε τα εξής:

«Όταν μιλάμε για Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό, περισσότερο μας έρχονται στο μυαλό οι Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη, αυτοί οι οποίοι έφυγαν για δουλείες κατά τη δεκαετία του 60 . Παράλληλα όμως υπάρχουνε οι ομογενείς και οι συγγενείς κοινότητές μας. Είμαστε παιδιά ενός πολύ μεγάλου πολιτισμού.

Το παράδειγμα το οποίο βλέπουμε σήμερα εδώ μας δείχνει πως τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι περιορισμένα μόνο στην Τουρκία. Φυσικά και υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες για εμάς αλλά και για την Τουρκία έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Επικεφαλής αυτών των περιοχών έρχεται η Ελλάδα και φυσικά η Δυτική Θράκη.

Για εμάς η Δυτική Θράκη είναι μία αγάπη. για εμάς . Η Δυτική Θράκη δεν είναι μία περιοχή μεταξύ Έβρου και Νέστου που έμεινε στα εδάφη της Ελλάδας, για εμάς η Δυτική Θράκη είναι η εθνικός μας αγώνας. Εσείς ζείτε σε αυτά τα εδάφη και οι δικοί μου πρόγονοι και παππούδες έζησαν σε αυτά τα εδάφη. Όσο κι αν εμείς ζούμε στην Τουρκία, δεν κόβουμε τους δεσμούς μας εδώ”.

Ο Ερέν είπε πως η Τούρκο μουσουλμανική κοινότητα δυτικής Θράκης είναι εγγυημένη με διεθνείς συνθήκες και πρόσθεσε πως διαθέτει δικαιώματα με το status μιας τουρκικής και μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Ερέν περιέγραψε πως όσο αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τόσο περισσότερο θα ευημερεί και η περιοχή και είπε:

”Εσείς με τις εργασίες σας εδώ, πρώτα ο Θεός θα συμβάλλετε στην γαλήνη της μειονότητας δυτικής Θράκης αλλά και στη σταθερότητα της Ελλάδας. Μακάρι το μέλλον της δυτικής Θράκης να είναι λαμπερό. Εμείς ως Τουρκία με την αυτοπεποίθηση που παίρνουμε από τον πολιτισμό και το παρελθόν μας σήμερα λέμε στον κόσμο το εξής:

”Είμαστε ένα έθνος που πέτυχε όλοι να ζούνε μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης, τέτοιου έθνους παιδιά είμαστε. Για αυτό το λόγο εμείς όπου και να βρεθούμε είτε στην Τουρκία είτε σε άλλο σημείο του κόσμου είμαστε μία κοινότητα έτοιμοι να συμβάλουμε για την κοινότητα και τη χώρα στην οποία βρισκόμαστε.

Αυτό είναι το παράδειγμα που βλέπουμε σήμερα στην Δυτική Θράκη».

Μετά από το ιφτάρ υπήρξε παράσταση Χατζηαβάτη-Καραγκιόζη για τα παιδιά και εκτέθηκαν έργα παραδοσιακου τουρκικού πολιτισμού και τέχνης, καταλήγει το δημοσίευμα.

Shares