Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Η ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία που εξέδωσε η Βρετανία

Προειδοποιεί τους πολίτες της για τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές μέχρι κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σε έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία, προειδοποιώντας τους Βρετανούς που θα ταξιδέψουν εκεί, ενώ γίνεται αναφορά σε τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές μέχρι κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις.

Τονίζει ακόμη ότι οι Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις βραδινές τους εξόδους και να προσέχουν και τα ποτά που τους σερβίρουν. «Να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που σας πλησιάζουν και σας προσφέρουν φαγητό και ποτό (που μπορεί να είναι ναρκωτικά), για να σας κλέψουν ή να σας αποπλανήσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συμβουλεύει δε τους Βρετανούς να αποφύγουν τα ταξίδια κυρίως στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, όπως την επαρχία Χακάρι: «Εάν ταξιδέψετε σε αυτήν την επαρχία της Τουρκίας, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα».

Σύμφωνα με την Daily Mail, τo βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δίνει μεγάλη προσοχή στην αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης σε ανήλικους, καθώς μόνο 2022, στο προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφηκαν 51 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ανηλίκων, ακόμη και βιασμό.

Ζητάει ακόμη από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς οι ληστείες στους δρόμους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares