Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η συντριπτική ήττα του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη φέρνει εκλογές στις 30 Ιουνίου!Το παρασκήνιο της απόφασης-Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας….

Η συντριπτική ήττα του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη φέρνει εκλογές στις 30 Ιουνίου!Το παρασκήνιο της απόφασης-Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας....

Δραματικό διάγγελμα από τον Αλέξη Τσίπρα. Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει πρόωρες εκλογές μετά τον β’ γύρο των Περιφερειακών εκλογών. Η 30ή Ιουνίου πιθανότερη ημερομηνία. Το παρασκήνιο της απόφασης. Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την απάντηση την έδινε και θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός, θα τη δώσετε όλοι και όλες εσείς».

Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τον β’ γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν μονόδρομος. Η συντριπτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, δεν του άφηνε πολλά περιθώρια.

Ήδη όπως από νωρίς σας ενημέρωσε το Newsit.gr, ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη του να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές. Εισηγήσεις τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειχνε να απορρίπτει.

Οι στενοί του συνεργάτες συνυπολόγισαν πως η διαφορά δεν είναι διαχειρίσιμη, καθώς ακόμη και τα έμπειρα στελέχη της Singular έκαναν λόγο για «διαφορά αυτοδυναμίας».

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας στις 23:53 απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο έθεσε και το δίλημμα με το οποίο θα πορευθεί προς τις εθνικές εκλογές, λέγοντας: «Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα πάρει την απόφαση, αν επιθυμεί ένα σχέδιο για την στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια του ΔΝΤ. Πάντα ο ελληνικός λαός ήταν το στήριγμά μας. Απευθύνομαι πάλι με ειλικρίνεια και τους ζητώ την εντολή. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές την εντολή την έδινε και θα την δίνει πάντα ο ελληνικός λαός».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα«.

Δείτε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Τσίπρας: Άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών…

Gepostet von VoiceNews.gr am Sonntag, 26. Mai 2019

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares