Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η συνταξιοδότηση των μουφτήδων σηματοδοτεί την συνταξιοδότηση των Μητροπολιτών;…

Την 1η Αυγούστου 2018 (μέσα στο κατακαλόκαιρο) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερνε στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τον πονηρό τίτλο: “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”!Αφού το πονηρό βρισκόταν στις “άλλες διατάξεις”, από τη στιγμή που οδηγούσε στην συνταξιοδότηση των (λόγω του κυβερνητικού εφευρήματος πως είχαν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους) μέχρι τότε ισόβιων Μουφτήδων στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης μας (Ξάνθης και Κομοτηνής), που διορίζονταν από το Υπουργείο Παιδείας (διορισμός άλλωστε που γίνεται σε όλα τα Μουσουλμανικά κράτη, μηδενός εξαιρουμένου της Τουρκίας)!

Ήταν όμως γνωστό από τις αρχές του Ιουλίου, πως είχε δοθεί εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, να ζητήσει τις παραιτήσεις των νόμιμων Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής (Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή), προκειμένου να  ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή τους, που ήταν πάγια επιθυμία του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Έτσι με αυτόν τον νόμο έγινε το χατίρι του Ρ. Τ. Ερντογάν και άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης μας, που η Τουρκία θεωρεί πως είναι τουρκική! Εκπληρώνοντας ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προς τα ακραία στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας!

Και ήταν επακόλουθο, όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας να πανηγυρίζουν γι΄ αυτή την θετική προς αυτούς απόφαση, αφού άνοιγε ο δρόμος για Μουφτήδες της απολύτου αρεσκείας του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Βέβαια, οι δυο νόμιμοι Μουφτήδες αρνήθηκαν να παραιτηθούν, ισχυριζόμενοι ότι όποια άλλη απόφαση της κυβέρνησης θα συνιστούσε νομικό πραξικόπημα και έτσι η κυβέρνηση διά νόμου προχώρησε στην καρατόμησή τους!

Εξασφαλίζει τα εθνικά μας ζητήματα η πιστή εφαρμογή των νόμων;

Ωστόσο δείτε τι αναφερόταν στην τροπολογία που έγινε νόμος του κράτους:

“O Μουφτής (ή ο Τοποτηρητής Μουφτής) παράλληλα με τα θρησκευτικά του καθήκοντα είναι και δημόσιος λειτουργός (με θέση γενικού διευθυντή) ασκώντας και δικαιοδοτικά καθήκοντα επί ορισμένων υποθέσεων ιδιωτικού δικαίου που αφορούν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της περιφέρειάς του (εφόσον αυτά έχουν υπαχθεί στη δικαιοδοσία του, αποχωρεί υποχρεωτικά από τη θέση του μόλις συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου η Πολιτεία να μπορεί να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία”!

Μετά από αυτήν την εθνικά επιζήμια εξέλιξη, οι δυο Μουφτήδες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

Το οποίο προ λίγων ημερών (14/11/2019) απέρριψε στην Ολομέλειά του τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, με τις οποίες συνταξιοδοτούνταν επειδή είχαν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους!

Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Παρατηρητής Θράκης” την ίδια ημέρα:

«Ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκήσει οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής κατά των αποφάσεων του υπουργού Παιδείας, με τις οποίες διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής τους σχέσης ως Μουφτήδων, λόγω παρελεύσεως του ορίου ηλικίας (67ου έτους).

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, υπό την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έκρινε ότι οι διατάξεις του νόμου περί της αυτοδίκαιης εξόδου από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους αποτελούν αντικειμενική ρύθμιση που αφορά τους Μουφτήδες και Τοποτηρητές Μουφτήδες.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το όριο εξόδου από την υπηρεσία που τίθεται, εντάσσεται στο γενικό καθεστώς αποχωρήσεως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση ορισμένου ορίου ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών και αντιστοιχεί, άλλωστε, προς το κατ’ άρθρο 88 παράγραφος 5 του Συντάγματος όριο ηλικίας υπηρεσίας των δικαστικών λειτουργών και δη των ανωτάτων»!

“Παρών” στα λόγια, Ναι στην ουσία της συνταξιοδότησης των Μουφτήδων η ΝΔ…

Αυτή η απόφαση ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ως μπροσούρα για την συνταξιοδότηση των Μητροπολιτών που έχουν ξεπεράσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και κατά κόρον είναι εκείνοι που δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα και τις εντολές της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποιήσεως (που πρεσβεύει επισήμως και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης); Καθότι είναι επικίνδυνοι για την εφαρμογή της Παγκοσμιοποιήσεως στην Πατρίδα μας, αλλά ως δημόσιοι υπάλληλοι (ΝΠΔΔ) εμπίπτουν στην απόφαση του ΣτΕ; Ενώ αντίθετα οι περισσότεροι νεότεροι Μητροπολίτες έχουν υποστεί μετάλλαξη και “κηρύττουν τον λόγο” των Παγκοσμιοποιητών;

Άλλωστε, η ΝΔ δεν διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που στην αντίθετη όψη έχει τον Αλέξη Τσίπρα! Και θυμηθείτε πως σε αυτήν την ψηφοφορία, υπέρ της τροπολογίας του νομοσχεδίου Γαβρόγλου στη Βουλή, ψήφισαν βεβαίως, υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η “Δημοκρατική Συμπαράταξη”, αλλά και οι δεξιούληδες του Πάνου Καμμένου, οι ΑΝΕΛ! Κατά ψήφισαν (για την ιστορία) η “Ένωση Κεντρώων” και η “Χρυσή Αυγή” που απουσιάζουν από την παρούσα Βουλή!

Αλλά, αν μπορούμε να δικαιολογήσουμε το ΚΚΕ και το “Ποτάμι” που ψήφισαν “Παρών”, τι θα πρέπει να πούμε για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που ψήφισε και εκείνη “Παρών”; Γιατί αποποιήθηκε των ευθυνών της η εν δυνάμει (τότε) κυβέρνηση της ΝΔ; Δεν είχε άποψη, παίζοντάς το Πόντιος Πιλάτος για τη Θράκη μας;

Χαλεποί καιροί για την Πατρίδα, χαλεποί καιροί για την Ορθοδοξία…

Το ζήτημα όμως της συνταξιοδότησης των Μητροπολιτών της Ορθόδοξης Ελλάδας δεν είναι τωρινό! Χρονολογείται χρόνια πριν, απλώς σε όλες τις ριζικές αλλαγές της απεθνοποίησης της χώρας μας από τα Ιερά και τα Όσιά της απαιτείται και η κατάλληλη ωρίμανση!

Που αυτή δημιουργείται από “ειδήμονες” που επί χρόνια καλλιεργούν προβλήματα της γερασμένης ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, που δεν μπορούν λόγω της ηλικίας τους να διακονήσουν σωστά το ποίμνιό τους!

Αφού έχει περιοριστεί η σωματική τους δυνατότητα και έχει ελαχιστοποιηθεί η πνευματική τους διαύγεια! Δηλαδή, τι ακριβώς μας λένε αυτοί οι κατά καιρούς “ειδήμονες”;

Ότι, οι γερασμένοι Μητροπολίτες δεν μπορούν να μεταφέρουν αποτελεσματικά τον λόγο του Θεού μας στο ποίμνιό τους και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να συνταξιοδοτηθούν;

Ενώ οι νέοι στην ηλικία ποιμενάρχες και όχι μόνο, που έχουν νεωτεριστικές προσεγγίσεις στην Ορθοδοξία – που αγγίζουν τον Παπισμό – αυτοί είναι κατάλληλοι να διακονήσουν τον ευσεβή λαό μας, γιατί έχουν νιάτα, νηφαλιότητα, αντοχές, δραστηριότητα;

Όλοι αυτοί οι “ειδήμονες” ας πάρουν τα πεπραγμένα των Μητροπόλεων και θα διαπιστώσουν ότι, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο (κοινωνικό, φιλανθρωπικό κλπ.) παράγεται σε Μητροπόλεις γερασμένων Μητροπολιτών, αφού αυτοί έχουν γαλουχηθεί σε άλλες εποχές, που υπήρχε τεράστια αγάπη για τον Χριστό και την Πατρίδα και η κοσμική τους ζωή έμπαινε σε τελευταία μοίρα ή δεν υφίστατο καθόλου! Μητροπολίτες που η ζωή τους αγγίζει τα όρια του μοναχικού βίου και όχι όπως οι νεώτεροι, των οποίων η κοσμικότητα υπερβαίνει ακόμη και αυτή των λαϊκών!

Για τον λόγο αυτό, αυτοί οι γερασμένοι Μητροπολίτες απολαμβάνουν την καθολική αγάπη των πολιτών!

Όχι βέβαια, πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στους γερασμένους Μητροπολίτες, προεξέχοντος βεβαίως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος!
Χαλεποί καιροί για την Πατρίδα, χαλεποί καιροί για την Ορθοδοξία!!

Παναγιώτης Αποστόλου

pronews

Shares