Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ…

Αυτές τις ημέρες ψηφίστηκε από την βουλή η κύρωση συμφώνου επανεισδοχης μεταξύ Ελλάδας- Βοσνίας Ερζεγοβίνης…

Μια κύρωση- συμφωνία εγκληματική η οποία αποκρύφτηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε

Ο ανωτέρω χαρακτηρισμός ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ δεν είναι υπερβολικός καθότι η σύμβαση αυτή προβλέπει την επανεισδοχή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Και για να καταλάβουμε όλοι σε τι αναφερόμαστε θα ξεκινήσουμε με τον όρο τι είναι η «επανεισδοχή»

Επανεισδοχή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την απομάκρυνση, από ένα κράτος προς ένα άλλο,  προσώπων τα οποία έχουν συλληφθεί να εισέρχονται παράνομα, να ευρίσκονται παράνομα ή να διαμένουν παράνομα στο αιτούν κράτος.

Με την συγκεκριμένη λοιπόν συμφωνία επί της ουσίας συμφωνείται μεταξύ των δύο κρατών το εξής: Kάθε ένα από τα δύο κράτη έχει δικαίωμα να «επιστρέφει» στο έτερο κράτος τα «πρόσωπα» εκείνα που έχουν χωρίς άδεια εισέλθει στο δικό του έδαφος.

Η χρήση του όρου «πρόσωπο» δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς έτσι δεν περιλαμβάνει μόνο τους υπηκόους των δύο κρατών, αλλά οποιασδήποτε καταγωγής πρόσωπα.

Εν συνεπεία δεν περιλαμβάνει για παράδειγμα μόνο τον Έλληνα που παρανόμως εισήλθε στα εδάφη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αλλά κάθε λαθρομετανάστη που απο την Ελλάδα πήγε στη Βοσνία, του απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου και αρα διαμένει εκει παράνομα!!!

Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πρέπει να δεχθεί όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τον ήδη τεράστιο όγκο λαθρομεταναστών που φιλοξενεί στην Επικράτειά της. Καθότι ο αριθμός αυτών που θα επαναπροωθήσει η Βοσνία στην Ελλάδα υπολογίζεται να ξεπερνά τις 40.000 σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην αρμόδια επιτροπή.

Ως γνωστό, η Ελλάδα συνιστά την «πύλη εισόδου» των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα κι από κει στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι συντριπτικά πολλαπλάσιος του αριθμού των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από τη Βοσνία. Συνεπώς μια τέτοια συμφωνία αποτελεί εξόχως επιζήμια συμφωνία για το κράτος μας.

Δεν είναι τυχαίο δε, ότι στην κατατεθείσα με το νομοσχέδιο έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η δαπάνη που υπολογίζεται για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών από Ελλάδα στην Βοσνία ανέρχεται στα 1.620 ευρώ ετησίως! Αυτό μεταφράζεται στο ότι το ελληνικό κράτος υπολογίζει ότι οι επαναπροωθήσεις από Ελλάδα προς Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα είναι μηδαμινές!!!

Πλέον καθίσταται σαφές ότι δεν κάνουμε λόγο για άγνοια ή ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όπως κάποιοι νόμιζαν μέχρι τώρα, αλλά περί ενός οργανωμένου σχεδίου που ως σκοπό έχει να αλλοιώσει την σύνθεση του πληθυσμού της Ελλάδας!!

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Shares