Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Η στάση της ΝΔ απέναντι στη Γερμανία… ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… (βίντεο)

Η στάση της ΝΔ απέναντι στη Γερμανία... ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... (βίντεο)

Η ευρωπαϊκή απάντηση στην στάση της Τουρκίας κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης με τον πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Δρ. Έρνστ Ράιχελ.

Αυτό που προκάλεσε όμως αλγεινή εντύπωση ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στον Γερμανό Πρέσβη οι βουλευτές της ΝΔ

Το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας και ΕΕ

Στην ανάγκη να συζητηθεί το μέλλον των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Δημήτρης Καιρίδης.

«Πώς θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διεκδικήσει έναν πιο ισχυρό και αυτόνομο ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν επιτρέπει στην άμεση γειτονιά της, στην Ανατολική Μεσόγειο, να «παίζονται παιχνίδια» ισχύος από κράτη εκφοβιστές, τους γνωστούς «bullies». Ακόμα δε περισσότερο, να επιτρέπει επί μακρόν να διεξάγονται μονομερείς, παράνομες και προκλητικές ενέργειες στα νοτιοανατολικά της σύνορα και να παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών της», σχολίασε ο Δημήτρης Καιρίδης και πρόσθεσε:

«Δεδομένης της γενικότερης στάσης της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και αυτού που συνέβη τον τελευταίο μήνα, συγκλονιστικού, ότι φτάσαμε τόσο κοντά σε μία «ανάφλεξη», νομίζω ότι έχει έρθει πια η ώρα να συζητήσουμε ανοιχτά και ειλικρινά, ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ. Η Τουρκία δεν είναι μόνο πρόβλημα για την Ελλάδα. Έχει καταστεί πρόβλημα για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Δεν είναι ζήτημα, απλώς, αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά πολύ ευρύτερο».

Τι άλλο πια να ειπωθεί;..

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares