Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Σαουδική Αραβία ερευνά βίντεο με τις δυνάμεις ασφαλείας να χτυπούν κορίτσια και γυναίκες

Disturbing video shows young Saudi women beaten and dragged by their hair

Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία ερευνούν ένα viral βίντεο που φαίνεται να δείχνει μια ομάδα ανδρών – ορισμένοι από αυτούς ντυμένοι με στολές ασφαλείας – να χτυπούν κορίτσια και γυναίκες σε μια οικιστική εγκατάσταση στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.


Το βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα και προκάλεσε οργή στους Σαουδάραβες αντιφρονούντες και ακτιβιστές, οι οποίοι είπαν ότι υπογράμμισε το είδος της βίας που ασκεί τακτικά το κράτος σε γυναίκες και κορίτσια.

Στο βίντεο, αστυνομικοί και άνδρες με πολιτικά ρούχα κυνηγούν τις γυναίκες στην αυλή των εγκαταστάσεων, χτυπώντας μερικές από αυτές με ζώνες ή ρόπαλα. Σε ένα σημείο του βίντεο, άνδρες σέρνουν μια κοπέλα στην αυλή από τα μαλλιά της, ενώ ένας αστυνομικός τη μαστιγώνει και άλλοι άντρες της βάζουν χειροπέδες.

Ο πρίγκιπας Turki bin Talal bin Abdulaziz, ο κυβερνήτης της περιοχής Asir όπου βρίσκεται η εγκατάσταση, δήλωσε σε δήλωση την Τετάρτη ότι είχε εκδώσει οδηγία σύμφωνα με την οποία μια επιτροπή διερευνήσει το περιστατικό και «να παραπέμψει την υπόθεση στην αρμόδια αρχή».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares