Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Η Σ. Αραβία συνέλαβε πολίτη επειδή βοήθησε μη μουσουλμάνο δημοσιογράφο να εισέλθει στη Μέκκα

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν έναν Σαουδάραβα πολίτη που βοήθησε έναν μη μουσουλμάνο δημοσιογράφο να εισέλθει στην ιερή πόλη της Μέκκας κατά τη διάρκεια του Χατζ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο δημοσιογράφος Τζίλ Τάμαρι, είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου.

Η αστυνομία παρέπεμψε την υπόθεση του Σαουδάραβα πολίτη που διευκόλυνε την είσοδο του δημοσιογράφου στην ιερή πόλη της Μέκκας στη δημόσια εισαγγελία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τζίλ Τάμαρι, δημοσιογράφος για τις ειδήσεις του ισραηλινού Channel 13 TV, δημοσίευσε ένα βίντεο του εαυτού του σε μια διαδρομή στη Μέκκα, παρά τους κανόνες που απαγορεύουν την είσοδο σε μη μουσουλμάνους που επιβάλλονται από ένα σύστημα σημείων ελέγχου.

Ανέβηκε επίσης στο όρος Αραφάτ, έναν ιερό χώρο όπου συγκεντρώνονται οι μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος Χατζ.

Η έκθεσή του δημοσιεύτηκε μετά την επιστροφή του στο Ισραήλ.

Στην αναφορά, ο Τάμαρι είπε ότι ήταν όνειρό του να επισκεφτεί τη Μέκκα και ότι το άτομο που συμφώνησε να τον πάρει δεν ήξερε ότι ήταν Ισραηλινός δημοσιογράφος.

Σε ένα tweet την Τρίτη, ένας απολογούμενος Τάμαρι είπε ότι η εκδρομή του δεν είχε σκοπό να προσβάλει τους μουσουλμάνους, αλλά «να δείξει τη σημασία της Μέκκας και την ομορφιά της θρησκείας».

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares