Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η Ρωσία κατακεραυνώνει την προκλητική Τουρκία – Απαράδεκτο να ανοίξουν ξανά τα Βαρώσια….

Καταδικάζει και η Ρωσία την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να ανοίξουν τα Βαρώσια μια περιοχή που αποτελεί ουδέτερη ζώνη της Κύπρου

Η Τουρκία συνεχίζει να δρα ελεύθερα και κανείς δεν την σταματά .Παραβιάζει αποφάσεις 414(1977), 482(1980),550(1984), 789(1992), 2483(2019) του ΣΑ του ΟΗΕ δημιουργούν επιπλοκές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Η Ελλάδα και η Κύπρος έρχονται ξανά αντιμέτωπες με την προκλητική Τουρκία και οι ΗΠΑ οι δήθεν σύμμαχοι μας μένουν  ουδέτεροι απέναντι στον Ερντογάν.

Δείτε την ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Σοβαρή ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις περί ανοίγματος τμήματος των Βαρωσίων της περίκλειστης περιοχής της πόλης Αμμοχώστου ( Κυπριακή Δημοκρατία). Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για το άνοιγμα της έκτασης των Βαρωσίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι οι μονομερείς ενέργειες , που παραβιάζουν τις ληφθείσες κατά το παρελθόν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτημα. «Η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει συνεπής στους τρόπους διευθέτησης που ορίζονται από τις εν λόγω αποφάσεις και είναι έτοιμη να συνδράμει στην εφαρμογή τους», αναφέρεται την ανακοίνωση.

Επίσης στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η ταχύτερη επανέναρξη των συνομιλιών για την τελική επίλυση του Κυπριακού ζητήματος θα επέτρεπε να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα, η οποία θα συνέβαλε στην εύρεση συμβιβασμών, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των Βαρωσίων.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares