Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η Ρωσία είπε ΜΠΡΑΒΟ για το ΒΕΤΟ του Μακρόν σε Αλβανία και Σκόπια…

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ε.Ε. επικροτεί την αντίθεση του Εμμανουέλ Μακρόν στη διεύρυνση, μια ένδειξη για το πως το Κρεμλίνο εκμεταλλεύεται την «καταστροφική διπλωματία» του Γάλλου προέδρου, για να τονίσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα των «Financial Times», ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, βετεράνος πρέσβης του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ο Μακρόν «είχε λόγο» να πει πως η Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα τις εντάσεις μεταξύ των μελών της πριν προχωρήσει σε ενταξιακές συνομιλίες με τα δύο κράτη.

Μετά το ΒΕΤΟ ο Μακρόν αναφέρθηκε και στον «εγκεφαλικό θάνατο» του ΝΑΤΟ, κάτι που προκάλεσε έντονη κριτική από ορισμένους συμμάχους γιατί παρουσιάζεται η Ευρώπη ως αδύναμη.

Η Ρωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι μία από τις πολλές ανταγωνίστριες δυνάμεις που αγωνίζονται για εξουσία στα Σκόπια, στην Αλβανία και σε άλλα τέσσερα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία περιβάλλονται από χώρες μέλη της Ε.Ε. και επιδιώκουν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Shares