Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Ρωσία «ενδιαφέρεται για μελλοντικές συνομιλίες» με την Ουκρανία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ρωσίδα επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα και το Κίεβο ενδιαφέρονται για μελλοντικές επαφές μεταξύ των επιτρόπων τους για τα δικαιώματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ύστερα από συνάντηση αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία με τον Ουκρανό ομόλογό της, τον Ντμίτρο Λούμπινετς, η Μοσκάλκοβα δήλωσε πως πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει υιοθετήσει μια ρεαλιστική προσέγγιση για τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με το TASS.

Σε εκείνη τη συνάντηση, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν στην πιο πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο πλευρών, με κάθε χώρα να απελευθερώνει ακόμα 40 αιχμάλωτους μαχητές.

«Έχουν υιοθετήσει μια ρεαλιστική προσέγγιση και είναι έτοιμοι για διάλογο», δήλωσε σήμερα η Μοσκάλκοβα, μιλώντας για τους Ουκρανούς ομολόγους της.

«Έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα για την αναζήτηση αγνοουμένων και την επιστροφή παιδιών στις οικογένειές τους. Ελπίζω ότι ο διάλογος συνεχίζεται. Το πιο σημαντικό είναι να μην πολιτικοποιηθεί αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στις αρχές ανθρωπισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η ίδια σύμφωνα με το TASS.

 

πρωτο θεμα

Shares