Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023

Η πρώτη ελληνική Belharra έρχεται στη ζωή

FDI HN

Η πρώτη υπερσύγχρονη φρεγάτα της κλάσης Κίμων, η οποία κατασκευάζεται από την γαλλική Naval Group, ολοκλήρωσε τα πρώτα βήματα συναρμολόγησής της!


Η γαλλική ναυπηγική Naval Group δημοσίευσε νέες φωτογραφίες των ελληνικών φρεγατών FDI HN, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν το 2025. Οι εικόνες συνεπάγονται τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο κατασκευάζονται τα πλοία Belharra, ή αλλιώς η κλάση Κίμων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, επτά εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ στην φρεγάτα, άλλα πέντε μπλοκ προστέθηκαν στην καρίνα του πρώτου πλοίου της κλάσης Κίμων, ενώ συγκολλήθηκαν παράλληλα και τα δύο πρώτα μπλοκ.

“Οι ομάδες της Naval Group εργάζονται για να διασφαλίσουν την συνεχιζόμενη πρόοδο και να επιτύχουν νέα βήματα. Οι πετρελαιοκινητήρες, τα συστήματα μετάδοσης και οι γεννήτριες diesel έχουν ήδη παραδοθεί στην Λοριάν, ενώ η ενσωμάτωσή τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους,” αναφέρει η Naval Group στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η γαλλική ναυπηγική ανακοίνωσε επίσης σήμερα το άνοιγμα της θυγατρικής της εταιρείας στην χώρα μας, ονόματι Naval Group Hellas.

“Για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η Naval Group θα ανοίξει την Naval Group Hellas, μία θυγατρική 100% στην Ελλάδα, στις αρχές του 2023,” ανακοίνωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

 

Η εν λόγω θυγατρική θα αποτελέσει την βάση της μακροπρόθεσμης παρουσίας της Naval Group στην χώρα μας, ενώ θα ενισχυθεί από σημαντικές επενδύσεις για να αυξηθεί σταδιακά το ελληνικό προσωπικό, η μεταφορά τεχνολογίας και γνώσεων.

Η εταιρεία, η οποία θα επιχειρεί από την Αθήνα, θα υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εφαρμογή του πλάνου συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας. Ήδη περισσότερες από 50 ελληνικές εταιρείες συμμετάσχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, η οποία και θα συνδράμει στην παραγωγή των φρεγατών FDI, τόσο για τα προγράμματα των ελληνικών και γαλλικών πολεμικών ναυτικών, όσο και για άλλα προγράμματα της ομάδας.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares