Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022

«Η προσευχή για τον Ορθόδοξο πιστό είναι το οξυγόνο της ψυχής»…

Στον ρόλο που κατέχει η προσευχή ως βάση της πνευματικής ζωής κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού, επικεντρώθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά το εμπνευσμένο κήρυγμα που εκφώνησε ενώπιον των πιστών της Ενορίας της Αναστάσεως του Χριστού, της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και της Αγίας Ελέσης, στο προάστιο Κόγκρα του Σύδνεϋ.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον ομώνυμο Ιερό Ναό το πρωί του Σαββάτου, 1 Αυγούστου, και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Αγίας Ελέσης της Οσιομάρτυρος.

Με το Σεβασμιώτατο συλλυτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμανδρίτης Κυριακός και ιερείς.

Στο κήρυγμά του, αφού περιέγραψε συνοπτικά τον βίο της τιμωμένης Αγίας, εστίασε στο γεγονός πως ήταν ο καρπός της επίμονης προσευχής που έκανε η μητέρα της, Ευγενία, ενόσω δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί.

Γι’ αυτό, εξάλλου, όταν εισακούστηκε η προσευχή της, η Ευγενία επέμεινε να δοθεί στη θυγατέρα της το όνομα Ελέσα, διότι την ελέησε ο Θεός και της έδωσε ό,τι του ζήτησε. Με αφορμή αυτό το παράδειγμα, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε την αξία της προσευχής στη ζωή κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού.

«Η προσευχή για τον Ορθόδοξο πιστό είναι το οξυγόνο της ψυχής», τόνισε με έμφαση, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί το να πηγαίνει κανείς στην Εκκλησία τις Κυριακές ή να ανάβει το καντήλι στο σπίτι του ή να κάνει ελεημοσύνη ή απλά να είναι καλός άνθρωπος.

«Η προσευχή είναι κάτι το οποίο ταυτίζεται με την υπόσταση της ορθοπραξίας», διεμήνυσε και παρότρυνε πατρικά τους πιστούς να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε πως η προσευχή πρέπει να ταυτίζεται με την αρετή της υπομονής, σημειώνοντας ότι είναι λάθος κανείς να απογοητεύεται, να χάνει το κουράγιο του και να σταματάει να προσεύχεται όταν δεν παίρνει άμεσα από τον ουρανό την απάντηση που θέλει.

ope.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares