Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σχεδίαζε να φύγει στις ΗΠΑ»

Σε μία αποκάλυψη “βόμβα” προχώρησε ένας από τους πρώην σωματοφύλακες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στα απομνημονεύματα του “Protecting Diana: A Bodyguard’s Story”.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η βρετανική “Daily Mail”, ο σωματοφύλακας Lee Sansum αφηγείται πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα επρόκειτο να ενημερώσει τους παπαράτσι για τα σχέδιά της να μετακομίσει στην Αμερική, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον Ουίλιαμ και τον Χάρι από τον Τύπο, όσο έκαναν διακοπές με τον φίλο της, Ντόντι αλ Φαγιέντ, στο Σεν Τροπέ τον Ιούλιο του 1997.

Νταϊάνα, Ντόντι και τα παιδιά διέμεναν στο πολυτελές γιοτ του επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, καθώς οι παπαράτσι κατέκλυζαν καθημερινά το σκάφος, σύμφωνα με τον Sansum, ο οποίος πρόσεχε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

«Ο Τύπος ήταν η πληγή της ζωής της παντού, όχι μόνο στο Σεν Τροπέ», γράφει ο Sansum. «Και μου είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφημερίδες εκεί μου επιτίθενται ό,τι κι αν κάνω. «Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να μπορέσω να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη».

 

Τι θα γινόταν με Ουίλιαμ και Χάρι
Σε εκείνο το σημείο, ο Sansum ανέφερε ότι θυμάται να ρωτάει την Νταϊάνα αν οι γιοι της θα την ακολουθήσουν, με την πριγκίπισσα να του εξηγεί ότι δεν θα της επιτρεπόταν ποτέ να τους πάρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αν μετακόμιζε, η Νταϊάνα φέρεται να είπε: «Πιθανότατα θα μπορώ να τους βλέπω μόνο στις σχολικές διακοπές».

Όπως γράφει ο Sansum στο βιβλίο του: «Μπορούσες να πεις ότι η Νταϊάνα ήταν μια υπέροχη μητέρα, τόσο στοργική και προσεκτική με τα δύο αγόρια της, αλλά φαινόταν ότι ίσως έπρεπε να τα αφήσει και τα δύο πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεφύγει από τον Τύπο, ο οποίος την κυνηγούσε αμείλικτα κάθε μέρα της ζωής της. Θα το έκανε επίσης για να τα απαλλάξει από όλη την προσοχή που έπαιρναν όταν ήταν μαζί τους».

Μετά από λίγες ημέρες διακοπών, γράφει ο Sansum, η Νταϊάνα θα ανακοίνωνε στον Τύπο ότι φεύγει οριστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ανησυχούσα γιατί αν νομίζαμε ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων και των παπαράτσι έξω ήταν τόσο μεγάλος μόνο για τις διακοπές της, πιθανότατα θα δεκαπλασιαζόταν αν τους έσκασε μια »βομβα» τόσο μεγάλη όσο αυτή», αφηγείται ο Sansum.

«Το μέρος θα πλημμύριζε από παπαράτσι, που θα ήθελαν απεγνωσμένα να βγάλουν φωτογραφίες της πριγκίπισσας που επρόκειτο να τα αφήσει όλα πίσω της για να φύγει στην Αμερική».

Ο Sansum είπε ότι η πριγκίπισσα πήγε πράγματι να μιλήσει στον Τύπο εκείνη την ημέρα – αλλά δεν κατέληξε να πει τίποτα για μια πιθανή μετακόμιση στις ΗΠΑ.

 

newsit.gr

Shares