Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Οι πραγματικά Ένοχοι και Επικίνδυνοι…

του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου, 
Αρθρογράφου -ΣχολιογράφουΠολύ αμφιβάλλω αν ο κος Πλανητάρχης έχει ιδέα του τι ήταν και κατά που πέφτει η Νορμανδία. Συνακόλουθα δεν γνωρίζει ποιοί/ποιές συμμαχικές δυνάμεις πήραν μέρος στην εκεί απόβαση. Ουδείς Τούρκος (σύμμαχος ή …. περαστικός) έλαβε μέρος.

Οι πάντες (πλην του Πλανητάρχη) γνωρίζουν τον ρόλο της Τουρκίας την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Είναι λυπηρή η τάση δικαιολόγησης της εγκατάλειψης των … φίλων Κούρδων στο έλεος του ειρηνιστή Τούρκου Προέδρου, επειδή δεν βοήθησαν στην Νορμανδία (Σ.Σ Σε αντίθεση με τους αναρίθμητους Τούρκους που θυσιάστηκαν για τον κοινό συμμαχικό σκοπό).

Φοβούμαι πως μας περιμένουν τα χειρότερα και εξαιτίας της ατυχέστατης συγκυρίας. Βιώνουμε -ως ανθρωπότητα- μια από τις χειρότερες περιόδους, εκφυλισμού, και παρακμής. Τόσοι και σε τέτοιο βαθμό γελοίοι ηγέτες δεν νομίζω πως συνυπήρξαν ποτέ άλλοτε.

Στη Δύση, την Ανατολή, την Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Ασία, την Ν. Αμερική, την Ε.Ε. κ.ο.κ. Απίθανοι τύποι ρυθμίζουν τις τύχες των ανθρώπων, αλλά και του Πλανήτη Γη γενικότερα.

Σε αυτή την θλιβερή συγκυρία, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να ανθίζουν “τσουκνίδες” όπως ο Τούρκος Πρόεδρος. (Σ.Σ Το ότι δεν είναι ο μόνος, δεν σημαίνει τίποτα, ούτε παρηγορεί βέβαια. Θα πρέπει πάντως να του πιστώσουμε ότι μεθοδικά -ως μονόφθαλμος εν μέσω τυφλών, βλακών και ανεύθυνων ηγετίσκων- θα γίνει υπολογίσιμος ηγετικός παράγων).

Ως τυπικός Τούρκος καιροσκόπος και υπομονετικός Ασιάτης, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλώσει τις φιλάνθρωπες , ειρηνιστικές διαθέσεις του. Η συγκυρία τον ευνοεί. Οι εκφυλισμένοι Δυτικοί (Ευρωπαίοι και πέραν του Ατλαντικού ομόλογοί τους) ηγέτες αδυνατούν -χάριν οικονομικών /εμπορικών συμφερόντων και μόνον – να τον εμποδίσουν, να τον φρενάρουν. Να διασώσουν αναρίθμητες ψυχές που είναι αναπόφευκτο πως θα απωλεσθούν.

Είναι ιλαροτραγική, αξιοθρήνητη η εικόνα του Πλανητάρχη, ο οποίος παλινωδεί νυχθημερόν και προσπαθεί να δικαιολογήσει την συνεχή αλλαγή θέσεων και προθέσεων του με καταγέλαστα επιχειρήματα τύπου Νορμανδίας !!!.

Ο κάθε πολεμοχαρής ηγέτης, βαφτίζει ως τρομοκράτες εκείνους τους οποίους θέλει να αφανίσει.
Αλήθεια, υπάρχει μεγαλύτερη και επαχθέστερη μορφή /άσκηση τρομοκρατίας από την κρατική, την οποία ασκεί μια μεγάλη (πληθυσμιακά) χώρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της; Τρομοκρατεί, και απειλεί ότι θα ξαποστείλει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της στην Ευρώπη. Εξοπλίζεται σαν αστακός για την … αυτοπροστασία του. Από ποιόν κινδυνεύει άραγε; Ο Τούρκος Πρόεδρος διαφημίζει την ασύνορη καρδιά του και εμφανίζει χάρτες, που περιλαμβάνουν εδάφη ακόμη και πέραν της πάλαι ποτέ κρατεάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τα θέλει όλα ο νεοοθωμανός σουλτανίσκος (!) και πάνω από όλα επιδιώκει να δοξαστεί ο ίδιος, να ξεπεράσει τον Κεμάλ και να γράψει ιστορία.
Αδιαφορεί για το πως, με ποιές θυσίες και εθνοκαθάρσεις, θα το επιτύχει.

Έχω, κατ’ επανάληψη, θυμίσει το ότι δεν θα πρέπει να ξαναφτάσουν οι Τούρκοι προ της Βιέννης. Η Ευρώπη δεν πρέπει να μουσουλμανοποιηθεί /ισλαμοποιηθεί. Η Δύση, οφείλει να αφυπνιστεί. Να συνέλθει.
Οι καιροί ου μενετοί.

ΥΓ Οι περισσότεροι κακώς ανησυχούν για τις αρπακτικές ορέξεις του Ασιάτη Προέδρου. Ίσως σας ξενίσω, αλλά δεν κινδυνεύουν οι όμοροι λαοί της Τουρκίας, από τις ενέργειες του Τούρκου Προέδρου. Κινδυνεύουν από τους λωτοφάγους ηγέτες του δυτικού κόσμου, οι οποίοι παρέλυσαν, παρήκμασαν, σάπισαν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ορθώσουν ανάστημα.

Προδήλως ισχύει το δικό μου: “Μωραίνει Κύριος ους Αλλάχ βούλεται απολέσαι”.

Shares