Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η πλευρά Κόκκαλη καταρρίπτει με έγγραφο τους ισχυρισμούς Μαρινάκη…

Η πλευρά Κόκκαλη καταρρίπτει με έγγραφο τους ισχυρισμούς Μαρινάκη...

Στην επιστολή τονίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ενήμερη από το καλοκαίρι και πως εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά του οικοπέδου στου Ρέντη…

Επιστολή-απάντηση με την οποία καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της Θρύλος Α.Ε. αναφορικά με την πώληση του οικοπέδου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, έστειλε ο συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Intrakat Α.Ε., Πέτρος Σουρέτης, προς τον στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο.

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός ήταν ενήμερος (και σύμφωνος) ότι το οικόπεδο που μισθώθηκε για πέντε χρόνια το 2014 θα έπρεπε να παραχωρηθεί άμεσα σε περίπτωση που επρόκειτο να πωληθεί νωρίτερα, ενώ ακόμη στην ΠΑΕ ήταν ενήμεροι από τον Αύγουστο για την πρόθεση της Intrakat να πουλήσει το επίμαχο οικόπεδο.

Επίσης, τονίζεται ότι ο Ολυμπιακός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να ανανεώσει τη μίσθωση που έληξε στις 31 Ιουνίου του 2019, ενώ όταν η Intrakat πρότεινε την πώληση τού οικοπέδου στη ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε., η θυγατρική της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά του οικοπέδου, ούτε ενδιαφέρεται να επενδύσει σε κάτι σχετικό στην περιοχή του Ρέντη.

Η επιστολή-απάντηση σε Βρέντζο

Στην επιστολή του ο κ. Σουρέτης αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Βρέντζο,

Με έκπληξη έλαβα την επιστολή σας.

Στην συνάντηση μας στις 1/08/2019:

Μου ανακοινώσατε την απόφαση σας να μην ανανεώσετε πλέον στον όμιλο Intracom την μίσθωση της σουίτας που διατηρούσε στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Μου ανακοινώσατε ότι δεν θα αποπληρώσετε, ακόμα, ληξιπρόθεσμες οφειλές της «Θρύλος Α.Ε.» και «Στάδιο Καραϊσκάκη Α.Ε.» προς τον όμιλο «Intrakat Α.Ε.».

Στο θέμα του οικοπέδου Ρέντη, το οποίο συζητήθηκε και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα κάτωθι:

α) Το οικόπεδο ιδιοκτησίας Intrakat μισθώθηκε το 2014 για 5 χρόνια με ένα συμβολικό ενοίκιο στην «Θρύλος Α.Ε.» για να εξυπηρετήσει προσωρινά ανάγκες του προπονητηρίου και με την συμφωνία (κ. Παύλου και κ. Βρέντζου) ότι εάν αυτό πωληθεί νωρίτερα θα γινόταν άμεση αποδέσμευση.

β) Από τις 31/06/2019 έληξε η μίσθωση χωρίς, ποτέ, να ενδιαφερθείτε ως οφείλατε για ανανέωση μίσθωσης ή πληρωμή υποχρεώσεων σας.

γ) Στις 1/08/2019 σας ενημέρωσα ότι η «Intrakat Α.Ε.» είναι υποχρεωμένη να πουλήσει το παρόν οικόπεδο ως ήταν και ο αρχικός
της σκοπός, προ του 2014.

δ) Προτείναμε την διευκόλυνση σας για την εξαγορά αυτού.

Συμφωνήσαμε να προσλάβω έναν ανεξάρτητο εκτιμητικό οίκο (CBRE) για να συντάξει έκθεση με την τρέχουσα εμπορική αξία την οποία και σας γνωστοποίησα στις 20/09/19, όπως συμφωνήσαμε.

ε) Στις 20/9/2019 σε νεότερη συνάντηση μας και παρά την προσπάθεια μας για εξεύρεση λύσης με ενημερώσατε ότι δεν ενδιαφέρεστε για την εξαγορά του οικοπέδου, ούτε θέλετε να επενδύσετε σε κάτι σχετικό με τον Ρέντη. Έφυγα με την εύλογη πεποίθηση ότι έχετε βρει εναλλακτική που να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις και την ευρύτερη στρατηγική σας. Προσπάθησα πολλές φορές να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό.

στ) Ο Οικονομικός Διευθυντής της «Intrakat Α.Ε.» απέστειλε μια τυπική επιστολή σε εσάς προκειμένου να υπάρξει έγγραφη γνωστοποίηση των προθέσεων σας. Αντ’ αυτού, λάβαμε μια υβριστική επιστολή διαστρέβλωσης των ενεργειών και προθέσεων μας.
Κύριε Βρέντζο, πρέπει να βρείτε την μόνιμη λύση που να καλύπτει τις ανάγκες και την στρατηγική σας στο Ρέντη. Αποφασίστε τι θέλετε και ενημερώστε μας για να προβούμε σε ενέργειες συμβατές με την λογική και το πλαίσιο εταιρικής δεοντολογίας έχοντας υπόψη ότι το σχετικό οικόπεδο ανήκει στην εισηγμένη εταιρεία «Intrakat Α.Ε.» και όχι στον κ. Σ. Κόκκαλη.

ethnos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares