Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οι πέτρες το φωνάζουν, Τούρκοι είστε ΞΕΝΟΙ: Βρέθηκε υπόγεια Ελληνική πόλη στην Καισάρεια…

Οι πέτρες το φωνάζουν, Τούρκοι είστε ΞΕΝΟΙ: Βρέθηκε υπόγεια Ελληνική πόλη στην Καισάρεια...

Υπόγεια πόλη βρέθηκε στην Καισάρεια

Ενθουσιασμό προκάλεσε η εξεύρεση της υπόγειας πόλης η οποία έχει 26 διαφορετικές εισόδους και μήκος 1.300 μέτρων.

Στην συνοικία Μπουγιουκμπουρουνγκουζ της επαρχίας Μελικγκαζι της Καισάρειας, βρέθηκε υπόγεια πόλη μήκους 1300 μέτρων. Ο δήμαρχος της Καισαρείας Μεμντουχ Μπουγιουκιλιτς, δήλωσε πως “Ανακαλύφθηκε μία υπόγεια πόλη η οποία είναι διπλάσια σε διαστάσεις από τις ως τώρα γνωστές υπόγειες πόλεις της Τουρκίας”.
……
Ανακοινώθηκε πως άρχισαν εργασίες καθαρισμού και φωτισμού στην υπόγεια πόλη.
……
Ο Αλή Τσουχανταρ-κοινοτάρχης της περιοχής δήλωσε τα εξής: “Είναι αληθές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει στη συνοικία μας η πιο μακριά υπόγεια πόλη στην Τουρκία. Επαγγελματίες δύτες και σπηλαιολόγοι μπήκαν στην υπόγεια πόλη και συνεχίζουν τις εργασίες τους. Ο δήμος παρακολουθεί στενά αυτές τις εργασίες. Στην υπόγεια πόλη διακρίνονται κάποια ίχνη του παρελθόντος. Μέσα στην υπόγεια πόλη υπάρχουν πηγάδια και δωμάτια. Επειδή πρόκειται για σκοτεινό μέρος δεν μπαίνει κανείς χωρίς προφυλάξεις. Γνωρίζουμε πως η υπόγεια πόλη διαθέτει 26 πύλες. Είναι πολύ σημαντικό για την συνοικία μας και την επαρχία μας, αυτή η περιοχή εδώ να αποδοθεί στον τουρισμό.

https://www.artigercek.com/haberler/kayseri-de-yerasti-sehri-bulundu

21/11/2019

Σχ:Είναι εντυπωσιακό ότι παρά τα τόσα στοιχεία που αναφέρονται στο κείμενο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ποιοι και πότε έχτισαν την υπόγεια πόλη.

Ότι μυρίζει “Έλληνα” αποσιωπάται…

tourkikanea.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares