Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε 4-0 της Ναντ

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε 4-0 της Ναντ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Η απόλυτη κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία συνεχίζεται ακόμη και σε… ισραηλινό έδαφος! Χωρίς τον τιμωρημένο απ’ την περσινή σεζόν Κιλιάν Εμπαπέ στη σύνθεσή τους, αλλά με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ σε πολύ μεγάλα «κέφια», οι Παριζιάνοι επικράτησαν της Ναντ με 4-0 στον τελικό του γαλλικού Super Cup που διεξήχθη στο «Bloomfield Stadium» του Τελ Αβίβ.

Η Παρί κατέκτησε για 11η φορά το τρόπαιο (9η τα τελευταία 10 χρόνια, μετά το περσινό… διάλειμμα της Λιλ) κι έστειλε «μήνυμα» στους ανταγωνιστές της από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς της σεζόν.

Η Παρί έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 14’ με την κεφαλιά του Μαρκίνιος που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Ναντ, ενώ στο 19’ ο Μπλας σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια.

Στο 22’ η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ με τον Μέσι. Ο Αργεντινός δέχθηκε την κάθετη πάσα απ’ τον Νεϊμάρ, πέρασε και τον γκολκίπερ της Ναντ και σκόραρε σε κενή εστία για το 1-0. Στο 44’ ο Μέσι μπήκε στην περιοχή περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ της Ναντ μπλόκαρε τη μπάλα.

 

Δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νεϊμάρ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Λαφόντ, κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Παρί διατήρησε τις «υψηλές στροφές», ψάχνοντας άλλο ένα γκολ για να «τελειώσει» οριστικά το παιχνίδι και το βρήκε στο 57’. Από ωραίο γύρισμα του Σαράμπια από τα αριστερά μετά το φάουλ του Βεράτι, ο Σέρχιο Ράμος που είχε «τρυπώσει» στην περιοχή της Ναντ, με εντυπωσιακό τακουνάκι έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Στο 81’ από ωραία ασίστ του Μέσι, ο Νεϊμάρ «γκρεμίστηκε» από τον Καστεγέτο μέσα στην περιοχή (αποβλήθηκε ο αμυντικός της Ναντ) κερδίζοντας πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» και με ένα περίεργο… χτύπημα έκανε το 4-0.

Στο 88’ από πολύ ωραία πάσα του Παρέδες προς τον Μέσι, ο Αργεντινός προσπάθησε να «σκάψει» την μπάλα πάνω απ’ τον Λαφόντ, ο οποίος όμως απέκρουσε με υπερένταση και στη συνέχεια μπλόκαρε.

 

onsports.gr

Shares