Κυριακή , 7 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Η πανδημία αποκαλύπτει τη φτώχεια στην πλούσια Ιαπωνία

H Ιαπωνία είναι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Οι επελάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι στιγμής, με σχεδόν 4.500 θανάτους, είναι σχετικά μικρές ενώ οι εγκλεισμοί (lockdown) δεν έχουν την αυστηρότητα που παρατηρείται σε άλλες χώρες. Η κλίμακα της ανεργίας είναι κάτω από το τρία τοις εκατό. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου φημίζεται επίσης για ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και την καλή αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Yuichiro, 46, says there is no work for him in Japan’s capital

Ο  46χρονος Γιουιτσίρο, ένας από τους χιλιάδες Ιάπωνες που ζουν στα όρια της φτώχειας

Ωστόσο, κοινωνικοί ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι τα περισσότερο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας έχουν πληγεί σκληρά, με τα στατιστικά στοιχεία να αποκρύβουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την κακοπληρωμένη περιστασιακή εργασία. Περίπου το 40% των ευάλωτων εργαζομένων δεν έχει συνεχή εργασία ενώ τα συμβόλαια μπορούν να τερματιστούν εύκολα. Πολλοί έχουν δύσκολη πρόσβαση στην κοινωνική πρόνοια.

Ο Ρεν Ονίσι, επικεφαλής του Moyai Support Centre for Independent Living, μίας οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας λέει ότι “η πανδημία αυξάνει την ανεργία και η πτωτική πορεία των μισθών έχουν πλήξει τους φτωχούς εργαζόμενους με τους ανθρώπους να τα βγάζουν δυσκολότερα πέρα από ό,τι πριν.”

Pandemic reveals hidden poverty in wealthy Japan|Arab News Japan

Oμάδα εθελοντών προσφέρει τρόφιμα στους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου 

Σε μία άλλη συνοικία του Τόκιο, στην πολύβουη και πολυάσχολη Ικεμπούκορο, περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν για να παραλάβουν φαγητό, ρουχισμό, υπνόσακους και να δεχτούν ιατρική φροντίδα από την εθελοντική ομάδα Τενοχάσι. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η οικονομική δυσπραγία ενδέχεται να συνεισέφερε στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Πηγή: 24matins. uk

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares