Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η ΠΑ αιφνιδιάζει τους Τούρκους: Δεκάδες Ελληνικά μαχητικά από Λιβύη μέχρι Κύπρο – Σε θέσεις ”μάχης” τα ”γεράκια”…

Παίρνει ”φωτιά” Αιγαίο & Α. Μεσόγειος…

Σε κινήσεις-ματ προχωράει η Αθήνα, με τον Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο να βρίσκεται σε επαφές με στρατηγικούς εταίρους της χώρας μας και να συντονίζει με απόλυτη επιτυχία ασκήσεις-ματ κατά της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως σας είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα, μαχητικά F-16 Block 60 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πρόκειται να προσγειωθούν τις επόμενες ημέρες στην βάσης της Σούδας και με αυτό το τρόπο τα ΗΕΑ γίνονται η δεύτερη χώρα μετά τη Γαλλία που δείχνει ότι τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας, απέναντι στην διαρκή επιχείρηση της Τουρκίας για ανατροπή του status Quo στην περιοχή.

Οι ιπτάμενοι των Αραβικών Εμιράτων θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν με τις «Αλεπούδες» της 340 Μοίρας, τα «Αστέρια» της 343, ίσως και με άλλες πολεμικές μοίρες της φημισμένης Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή, προετοιμάζονται νέες στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Ασκήσεις οι οποίες θα γίνουν περίπου το ίδιο διάστημα που θα βρίσκονται στην Σούδα τα 4 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F16 block 60 των ΗΑΕ.

Για τον σκοπό αυτόν το Παρίσι αντικατάστησε το ζεύγος των μαχητικών Rafale που είχε στείλει με 3 νέα εξοπλισμένα με πυραύλους κατά πλοίων και με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών Rafale.

Η έντονη ελληνική παρουσία

Στο διάστημα 25 – 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη 4μερης άσκηση στην Κύπρο με μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, με την συμμετοχή Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου. Ήδη η Γαλλία στέλνει τρία Rafale, τα οποία θα μετάσχουν σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία. Ο Δ´ και ο Α’ κλάδος του ΓΕΕΘΑ ανέλαβαν να συντονίσουν ότι είχε αποφασιστεί σε υπουργικό επίπεδο και να οργανώσουν την 4μερή άσκηση. Βεβαίως, όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ένας ιθύνων νους, με στρατηγική και όραμα και μια αξιόπιστη ομάδα, που πιστεύει στην διακλαδικότητα και τη σημαντικότητα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι, ταυτόχρονα με τις ασκήσεις Ελλάδας – ΗΑΕ στην Μεσόγειο, από Λιβύη μέχρι το Καστελόριζο, έρχεται να κουμπώσει η τετραμερής από Καστελόριζο μέχρι Αμμόχωστο. Με απλά λόγια ειδικά το διάστημα 25 έως 28 Αυγούστου τα ελληνικά μαχητικά θα πετούν από τη Λιβυη μέχρι την Αμμόχωστο, εκπέμποντας εκκωφαντικό μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος, με συμμαχίες οι οποίες ενισχύονται και σφυρηλατούνται μέσω κοινών ασκήσεων, σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Το μήνυμα που εκπέμπει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προς όλα τα Επιτελεία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό της εγρήγορσης και συνεχούς εκπαίδευσης.

pentapostagma.gr

Shares