Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022

Η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται οικονομικά στην G7

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) παραδοσιακών αναπτυγμένων οικονομιών έχουν διαβεβαιώσει την Ουκρανία ότι θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν σε χρηματοοικονομικό επίπεδο καθ΄ όλη τη διάρκεια του πολέμου, τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του τρίτου κυβερνητικού εταίρου στην τρικομματική κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, Κρίστιαν Λίντνερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα απαιτήσει κοινές προσπάθειες από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, την G7, τις ΗΠΑ και άλλους, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε στην Ουάσινγκτον.

“Δεν είμαστε πλέον η ατμομηχανή της ανάπτυξης”
Η Γερμανία δεν είναι πλέον η ατμομηχανή της ανάπτυξης, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, άλλες χώρες περνούν καλύτερα την τρέχουσα κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι η χώρα του έχει μεγάλη ανάγκη από πολιτική δράση προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της, αναφερόμενος εμμέσως σε φοροελαφρύνσεις.

“Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το καθήκον της για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, δήλωσε ο κ. Λίντνερ από την Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αναφερόμενος μάλιστα στις προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη κατά 1,5% στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για “έναν ευπρόσδεκτο λόγο” προκειμένου να ζητηθεί μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Άλλωστε, τόνισε, η Γερμανία υποφέρει ιδιαίτερα από τις δημογραφικές εξελίξεις και οι τιμές της ενέργειας είναι εδώ και χρόνια πολύ υψηλότερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Τώρα η κυβέρνηση εργάζεται, τόνισε, για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών και για τη δημιουργία “δημοσιονομικών αναχωμάτων” απέναντι κυρίως στον πληθωρισμό ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη. Προανήγγειλε δε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις 31 Οκτωβρίου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares