Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αποθήκη πυρομαχικών

27295907

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια “σημαντική” αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην κατεχόμενη από τη Ρωσία λιμενική πόλη Χένιτσεσκ στη νότια περιοχή της Χερσώνας, δήλωσε σήμερα ο Σέρχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού.

“Οι ένοπλες δυνάμεις μας κατάφεραν ένα καλό χτύπημα το πρωί -και μάλιστα πολύ δυνατό- στο χωριό Ρικόβε, στην περιοχή Χένιτσεκ, στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της περιοχής Χερσώνα”, δήλωσε ο Μπρατσούκ σε ένα πρωινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα την Κυριακή.

“Υπήρχε μια πολύ σημαντική αποθήκη πυρομαχικών. Καταστράφηκε.” Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να υψώνεται μακριά στον ορίζοντα με ήχους από εκρήξεις.

Το Ρικόβε απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) από το Χένιτσεκ, μια πόλη-λιμάνι κατά μήκος της θάλασσας του Αζόφ στη νότια Ουκρανία, η οποία έχει καταληφθεί από τις δυνάμεις του Κρεμλίνου από τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares