Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση του Ιράν και η Εκκλησία που αναπτύσσεται

Η Χριστιανική πίστη υπόκειται σε διωγμό στην Τουρκία, στο Ιράν, στο Ιράκ, στο Αζερμπαϊτζάν και σε πολλές χώρες της Αφρικής όπου επικρατεί το μισαλλόδοξο ισλάμ. Η υποκριτική Δύση “βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της” με το να συνεχίζει να υποδέχεται μουσουλμανικούς πληθυσμούς στα εδάφη της, στο όνομα του πληρωμένου “ανθρωπισμού” και των δήθεν δημοκρατικών αρχών…

Με τους ακραίους ισλαμιστές ηγέτες σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης, οι Χριστιανοί είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αυξημένο διωγμό. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε τον νέο πρόεδρο της χώρας, Εμπραχίμ Ραΐσι.

Είχε προηγηθεί η χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων που έθεσε τον νέο πρόεδρο τελικά σε αδιαμφισβήτητη θέση, με όλους τους σημαντικούς αντιπάλους του να αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία. Ο Ραΐσι προχωρά με κυβερνητικό σχήμα που ήδη διώκει με σκληρό τρόπο τους Χριστιανούς. Ο νέος πρόεδρος διαθέτει το δικό του αιματηρό υπόβαθρο στην αδικία,  όταν συμμετείχε σε δικαστικές συνεδριάσεις που έστειλαν χιλιάδες Ιρανούς στη φυλακή, (σ.σ. και στην κρεμάλα), σε υποθέσεις που διήρκησαν μόλις λίγα λεπτά.

New Iranian President Ebrahim Raisi To Take Oath Before Parliament

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι

Παρά τους διωγμούς όμως, η Εκκλησία στο Ιράν θεωρείται σε μεγάλο βαθμό η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Εκκλησία στον κόσμο. Υπό τη νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση, οι πιέσεις και οι διώξεις είναι πιθανό να ενταθούν καθώς οι αρχές φοβούνται τον Χριστιανισμό και την διδασκαλία του. Οι συνθήκες είναι σκληρές και όμως η Εκκλησία ανθεί.

Κατά τα φαινόμενα, ο Χαμενεΐ ετοιμάζει τον Ραΐσι για διάδοχό του, αν και για να γίνει η “μεταγραφή”, ο νέος πρόεδρος θα χρειαστεί πιθανώς να αποκτήσει επιπρόσθετη επιρροή ως θρησκευτικός ηγέτης. 

What Will Happen When Khamenei Dies?

O Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Υπενθυμίζεται ότι σχέδιο νόμου που υπεβλήθη στο κοινοβούλιο της χώρας στις 8 Ιουνίου ενθαρρύνει τη θανατική ποινή για όσους κριθούν ένοχοι για κατασκοπεία ή συνεργασία με εχθρικά κράτη, ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Χριστιανοί και οι θρησκευτικές μειονότητες του Ιράν κατηγορούνται τακτικά ότι εργάζονται από κοινού με εχθρικές οργανώσεις, συνήθως στεγάζουν εκκλησίες και βρίσκονται σε συνεννόηση με ξένες οντότητες. Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, πολλά μέλη της Χριστιανικής κοινότητας θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα τη θανατική ποινή για την πίστη τους.

Το Ιράν έχει ήδη εντείνει φέτος την ποινικοποίηση της Χριστιανικής δραστηριότητας με ενημερώσεις του ποινικού κώδικα. Χριστιανοί όπως οι Nasser Navard Gol-Tapeh, ο Ibrahim Firouzi, η Bita Rezaee και αρκετοί άλλοι θα μπορούσαν όλοι να έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για τα “εγκλήματα” που τούς καταλογίζονται βάσει του νέου νομοσχεδίου.

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

Shares