Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Η Μόσχα ετοιμάζει ειδική δύναμη εξολόθρευσης τουρκικών ταγμάτων

Ποιοι είναι οι “bozkurts”- Έτοιμη για δράση ειδική ρωσική δύναμη αντίδοτο με Τσετσένους και Ρώσους κομάντος με στόχο την εξολόθρευση των Τούρκων ισλαμιστών για να μην επηρεαστεί το ηθικό των ρωσικών δυνάμεων


Μετά την απόδειξη της παρουσίας μουσουλμάνων μισθοφόρων, η Μόσχα δημιουργεί ειδική δύναμη κομάντος για να εξολοθρεύσει ειδικά αυτά τα τάγματα από τουρκόφωνες χώρες του Καυκάσου, ώστε να μην πληγεί το ηθικό των ρωσικών δυνάμεων, από τυχόν βίντεο με Ρώσους αιχμαλώτους και νεκρούς.

 

Πρόκειται για κάτι που έχει πάει σοβαρά η ανώτατη ρωσική ηγεσία και για αυτό παίρνει τα μέτρα της ώστε να εξουδετερωθούν οι ακραίοι αυτοί Τουρκόφωνοι ισλαμιστές, σύμφωνα με ιστοσελίδες σε κοινωνικά δίκτυα .

 

Η ρωσική απάντηση θα φέρει φιλορώσους Τσετσένους του Καντίρωφ απέναντι στους τουρκόφωνους, ενώ στις ειδικές μονάδες εξολόθρευσης θα προστεθούν και Ρώσοι Σπετσνάζ με ειδικότητα στον ανταρτοπόλεμο.

 

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν να στρατολογούν Τουρκόφωνους ισλαμιστές από χώρες του μετασοβιετικού χώρου

Η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν ήταν από τις πρώτες που έστειλαν μισθοφόρους στον ουκρανικό πεδίο μάχης, ενώ εξακολουθούν να προμηθεύουν τον ουκρανικό στρατό με τους περισσότερους μισθοφόρους.

“Οι χώρες αυτές έχουν φυσικά, υπάρχουν και τα περισσότερα θύματα ανάμεσά τους. Οι μαχητές αυτοί μεταφέρθηκαν στη ζώνη μάχης μέσω του εδάφους της Πολωνίας.

Πρόκειται για εγκληματίες, τοξικομανείς και στρατιωτικούς με βαρύ ποινικό μητρώο, οι οποίοι προηγουμένως είχαν διαπράξει θηριωδίες σε τοπικές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας, του φαραγγιού του Πανκίσι (στα σύνορα με την Τσετσενία).

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας το χρησιμοποίησαν για προπαγανδιστικούς σκοπούς, ανακοινώνοντας τη δημιουργία της Λεγεώνας του Καυκάσου”, δηλώνει ο Ρώσος ειδικός Konstantin Olshansky.

Ο ίδιος Ρώσος τονίζει ότι ο “στρατός του Ζελένσκι θα βρει το τέλος του στο μέτωπο του Ντονέτσκ και μαζί με αυτόν και ο επικεφαλής της Λεγεώνας του Καυκάσου lado Gamsakhurdia καθώς και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Γεωργίας, Irakli Okruashvili».

Ο Οκρουασβίλι ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Μιχαήλ Σαακασβίλι, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς.

Τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Διυλιστηρίου Πετρελαίου Lisichansk, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν το κύριο μέρος της γεωργιανής Λεγεώνας, η οποία βασάνιζε Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή του Κιέβου.Ωστόσο, οι Γεωργιανοί μαχητές παρέμειναν για να υπηρετήσουν σε άλλες ουκρανικές μονάδες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τον Ιούλιο ότι τουλάχιστον 50 Γεωργιανοί μισθοφόροι είχαν εξουδετερωθεί στην Ουκρανία.

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, μόνο 25 μαχητές από τη Γεωργία ήταν γνωστοί ονομαστικά.

Αξιωματούχοι από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία είχαν αναφέρει ότι ολόκληρες ομάδες Γεωργιανών μισθοφόρων είχαν φτάσει στην Ουκρανία.

“Τώρα οι Αζέροι ονειρεύονται τη δική τους τουρκική λεγεώνα Οι μισθοφόροι από το Αζερμπαϊτζάν, όπως και οι Γεωργιανοί, είναι συνήθως ριζοσπάστες ισλαμσιτές.

Επίσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους και Τούρκοι «Γκρίζοι Λύκοι» από το Αζερμπαϊτζάν. Πιο γνωστοί ως “bozkurts”.

Το κίνημα bozkurt ξεκίνησε στην Τουρκία στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, και σε αυτό προσχώρησαν εκατοντάδες νέοι που παρασύρθηκαν από εθνικιστικά συνθήματα. Υπήρχαν ακόμη και στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης. Καλά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι αγωνιστές συμμετείχαν σε πολλούς τοπικούς πολέμους.

Για παράδειγμα, στον πόλεμο του Καραμπάχ το 2020, οι “bozkurts”πολέμησαν μαζί με μισθοφόρους από την Συρία και Τουρκομάνους.

Η τουρκική οργάνωση έχει απαγορευθεί σε Αυστρία και Γερμανία, ενώ ο χαιρετισμός των «bozkurts» είναι τα δάχτυλα διπλωμένα σε σχήμα ρύγχους λύκου.

Μόνο στην Ουκρανία οι “bozkurts” είναι δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες. Άλλωστε, πρόκειται για μισθοφόρους που είναι καλά εκπαιδευμένοι, και πολλοί από αυτούς κατέχουν την τεχνική του ελέγχου των drones”, δηλώνει ο Ρώσος ειδικός αναλυτής.

Πριν μερικούς μήνες, είχε γίνει γνωστό ότι περίπου 2.000 ξένοι μισθοφόροι είχαν μεταβεί στο Zaporozhye.
Όπως έγινε γνωστό, οι μισθοφόροι που έφτασαν στο έδαφος του Ζαπορόζιε που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου χωρίζονται σε τρεις ομάδες ανάλογα με την εθνικότητα και τη θρησκεία.

Ανάμεσά τους είναι μαχητές από ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Το χρήμα και η ανομία έχει προσελκύσει χιλιάδες στρατιώτες της τύχης και από τις δύο πλευρές, οι οποίοι διαπράττουν κατά βάση εγκλήματα πολέμου.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares