Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

Η Μόσχα αναβαθμίζει τη συριακή ΠΑ: Η Συρία παρέλαβε παρτίδα MiG-29-Τουρκικά MIM-23 Hawk στοχοποιούν ρωσικά μαχητικά…

Ενισχύεται με εκσυγχρονισμένα μαχητικά η συριακή Πολεμική Αεροπορία…

Ο συριακός στρατός παρέλαβε την δεύτερη παρτίδα προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 από τη Ρωσία, αναφέρει γνωστό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τη δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στη Συρία.

Την ίδια στιγμή τουρκικά συστήματα MIM-23 Hawk υλοποιούν εντατικές προετοιμασίες στο Ιντλίμπ για να αποτρέψουν νέες επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η ανάπτυξη τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας και ραντάρ στο Ιντλίμπ αφορά την στοχοποίηση ρωσικών αεροσκαφών, επιθυμώντας την πτώση ρωσικού μαχητικού για την πρόκληση εντυπώσεων.

«Οι Σύριοι αρχίζουν ήδη να πραγματοποιούν αεροπορικές αποστολές με αυτά τα αεροσκάφη», δήλωσε η ρωσική διπλωματική αποστολή. Ο ακριβής αριθμός αεροσκαφών αυτού του τύπου δεν αναφέρθηκε όμως.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29.

«Αυτά τα αεροσκάφη είναι πιο αποτελεσματικά από αυτά της προηγούμενης γενιάς, ενώ θα πραγματοποιούν τις πτήσεις τους από τη βάση Khmeimim σε στρατιωτικά αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η πηγή της συριακής αεροπορίας.

Μέχρι την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις της Δαμασκού είχαν αρκετές δεκάδες αεροσκάφη MiG-29, τα οποία είχαν προμηθευτεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

https://twitter.com/yenisafak/status/1268412452590497792

 

Η παράδοση των MiG-29 στις δυνάμεις του Άσαντ δεν αφορούν την τελευταία έκδοση του μαχητικού, που είναι το MiG-29/35 Fulcrum. Πιθανότατα πρόκειται για το αεροσκάφος MiG-29SM που αναπτύχθηκε για τις συριακές αεροπορικές δυνάμεις και βασίστηκε στο MiG-29SM.

Επίησης στα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέθεσε στο Υπουργείο Άμυνας και στο Υπουργείο Εξωτερικών να διαπραγματευτούν με τη Συρία σχετικά με τη μεταφορά πρόσθετων ραντάρ στις ακτές της Συρίας. Η Ρωσία έχει δύο βάσεις στη Συρία, την αεροπορική βάση στην Khmeimim στην περιοχή Latakia και την ναυτική βάση στην Ταρτούς.

Σήμερα, η συριακή αεροπορία μαζί με τη ρωσική, πραγματοποίησε 12 αεροπορικές επιδρομές κατά των φιλότουρκων Τζιχαντιστών σε Λατάκια και Χάμα.

Σύμφωνα με πηγή, η συριακή πολεμική αεροπορία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση στην πόλη Κομπάνι, ενώ Ρώσοι και Σύριοι ξεκίνησαν από κοινού επιδρομές και στο βόρειο τμήμα της πεδιάδας al-Ghab.

Η πηγή ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν κυρίως τις θέσεις του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν και της ομάδας Hurras al-Deen, δύο ομάδων που πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού τον περασμένο μήνα.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για απομάκρυνση αυτών των τζιχαντιστών από τη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία ήταν απρόθυμη να τους καθαρίσει από τον αυτοκινητόδρομο Μ4.

Η απροθυμία της Τουρκίας έχει προκαλέσει τριβή στις σχέσεις της με τους Ρώσους στη βορειοδυτική Συρία, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας πιστεύουν ότι αυτές οι τζιχαντιστικές ομάδες δεν πρέπει να έχουν μέλλον στον πολιτικό διακανονισμό της χώρας.

 

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares