Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Η μικρή πόλη που είναι χτισμένη μέσα σε γήπεδο!!!

Η χωρητικότητα του εν λόγω γηπέδου έφτανε τα 31.380 άτομα

Η ιστορία ξεκινά με την κατασκευή ενός εντυπωσιακού γηπέδου μπέιζμπολ στο κέντρο της Οσάκα στην Ιαπωνία, προκειμένου να αποτελέσει την έδρα της περίφημης ιαπωνικής ομάδας μπέιζμπολ Nankai Hawks.

Η χωρητικότητα του εν λόγω γηπέδου έφτανε τα 31.380 άτομα, ενώ δημιουργήθηκε με βάση όλες τις νέες τεχνολογίες και περιελάμβανε τις πιο σύγχρονες κατασκευές. Οι οπαδοί, μάλιστα, ενθουσιάστηκαν με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του σταδίου, μόνο που η χαρά τους… δεν κράτησε για πολύ!

Το 1998 η εταιρεία κατασκευής και εκμετάλλευσης του γηπέδου αποφάσισε να πουλήσει το χώρο σε έναν ιαπωνικό Όμιλο εταιρειών και να μεταφερθεί στην πόλη Fukuoka, όπου κατασκεύασε νέο γήπεδο μπέιζμπολ.

perierga.gr- Έχετε δει ποτέ πόλη μέσα σε γήπεδο;

Το αποτέλεσμα ήταν το εν λόγω στάδιο να πέσει σε αχρηστία και να μείνει για αρκετό καιρό αχρησιμοποίητο. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να κατασκευαστούν κατοικίες στο εσωτερικό του, ενώ χώροι στάθμευσης και πράσινα παρτέρια συμπλήρωσαν σύντομα το σκηνικό.

perierga.gr - Έχετε δει ποτέ πόλη μέσα σε γήπεδο;

Έτσι δημιουργήθηκε μια τρόπον τινά παράξενη μικρή πόλη μέσα στο γήπεδο, στο κέντρο της Οσάκα, όπου οι κάτοικοι είχαν το προνόμιο να λένε (και όχι άδικα!) ότι έχουν -αν μη τι άλλο- το μπέιζμπολ μέσα στην… καρδιά τους!

pronews.gr

Shares