Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Η μετάλλαξη του ανθρώπου στη νέα e-ποχή

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανήτης βιώνει μία πανδημία. Ούτε και θα είναι η τελευταία. Σίγουρα όμως είναι η πρώτη φορά που μία πανδημία θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην οικονομία, στην ασφάλεια, στην κοινωνία, στον πολιτισμό μας.

 

Γράφει η Δήμητρα Παναγοπούλου

Μετά το τέλος της πανδημίας τίποτε δεν θα είναι πια ίδιο. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε εν μέσω της δημιουργίας του «νέου ανθρώπου». Του «μετά-κορωναϊό ανθρώπου». Του «μετανθρώπου». Στόχος είναι το μυαλό του ανθρώπου και το στόμα, που εκφράζει όσα υπάρχουν στο μυαλό. Φτιάχνουν, λοιπόν, έναν άνθρωπο που ζει και κινείται σε απόσταση από τους άλλους ανθρώπους. Μόνος του. Άρα απόλυτα ελέγξιμος και χειραγωγήσιμος. Και προ πάντων απόλυτα προσαρμόσιμος και προσαρμοστέος σε όποιες συνθήκες και καταστάσεις θα θέτει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Και εμείς, που είμαστε μιας κάποιας ηλικίας, ίσως να καταφέρουμε να περισώσουμε κάτι, είτε γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων μας είναι κάπως δύσκολη να την κατανοήσουμε και να την υιοθετήσουμε είτε γιατί προλάβαμε και ζήσαμε σε έναν κόσμο λιγότερο ελεγχόμενο και οι μνήμες αυτού του κόσμου επιμένουν να αντιστέκονται στην καινούργια e-πραγματικότητα.

Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο όσα ζούμε είναι και οι αναμνήσεις μας. Και η νέα γενιά που φτιάχνεται τώρα μεγαλώνει χωρίς αναμνήσεις. Ώστε όταν αποφασιστεί ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει, αυτή η γενιά θα είναι έτοιμη να πέσει σαν ώριμο φρούτο από το δέντρο. Ξεκίνησαν από το email και τα emoticons και με μεγάλη ευκολία πέρασαν στο eshopping, στο ebanking, στο edating και από εκεί στο eschool και στο eworking. Έχουν ήδη μάθει να e-ζουν. Η e-ζωή θα είναι γι’ αυτούς φυσιολογική.

Η αντίθετη άποψη θα ενοχοποιείται. Θα είναι δακτυλοδεικτούμενη. Όσοι θα έχουν αντίθετη άποψη θα είναι οι περιθωριακοί, οι παράξενοι, οι γραφικοί. Δεν είναι τυχαία η εκστρατεία επιβολής του εμβολίου, όπως δεν είναι τυχαία και τα έγγραφα «συγκατάθεσης εμβολιασμού». Ούτε βεβαίως η διασπορά πανικού για έναν ιό που χοροπηδά στον αέρα και κολλάει σε όλους τους ανθρώπους. Ούτε η επιβολή αυστηρών μέτρων, τα τσουχτερά πρόστιμα και οι νεκρολογίες από τα ΜΜΕ.

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι: Έχει χαθεί το παιχνίδι άμα τη ενάρξει του; Δεν έχει χαθεί. Γιατί σε πείσμα των νεοταξιτών, των ιών και των πανδημιών η ζωή έχει γυρίσματα και προ πάντων έχει πολύ χιούμορ, που είναι πανάκεια δια πάσαν νόσον και πάσαν μ……..

Έτσι λοιπόν λίαν προσφάτως (και ενώ ο Μακρόν είχε δηλώσει επιφυλακτικός απέναντι στο εμβόλιο, ο Τραμπ είχε πει ότι δεν θα βιαστεί να εμβολιαστεί, ο Μπολσονάρου ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο και ο Πούτιν υποστήριξε ότι είναι αρχηγός κράτους και όχι πειραματόζωο) ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο! Και με το που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα εμβολιαστεί πρώτος, κάνει ένα τσακ ο ιός και μεταλλάχθηκε!! Δεν υπάρχει σωτηρία. Το έχετε καταλάβει έτσι;

Μήπως πρέπει να ανησυχήσουμε για την Καλυψώ, την γάτα της Προέδρου της Δημοκρατίας, που την πήρε αγκαλιά ο κ. Μητσοτάκης;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares