Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η μεγάλη δικαίωση του Κυριάκου Βελόπουλου για τις εξορύξεις και τους λιγνίτες…

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, από την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Η ομιλία του εμπνεόταν από ένταση και αποκαλύψεων για τις αστοχίες της κυβέρνησης, κυρίως στο θέμα των υποκλοπών, της ακρίβειας, αλλά και στην δικαίωση του όταν ο ίδιος μιλούσε για τον ορυκτό πλούτο από το 2008, αλλά κανείς δεν είχε λάβει τότε κάποια πρωτοβουλία.

Ο κ. Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση, τόσο ως προς το θέμα του “καλαθιού της νοικοκυράς”, όπως το αποκαλεί, αλλά και ως προς το θέμα της ακρίβειας.  Ξεμπρόστιασε για άλλη μια φορά την “συντηρητική” πολιτική ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φέρεται να έχει υιοθετήσει την πολιτική ορθότητα, χαρακτηρίζοντας αυτή την τάση ο κ. Βελόπουλος ότι περιβάλλεται από τον φόβο τυχόν αντίδρασης από δικαιωματιστές: “Και το χειρότερο: Κοροϊδεύετε τους Έλληνες με το καλάθι του νοικοκυριού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε γίνει και φοβικοί, στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας! Μιλάτε για καλάθι του νοικοκυριού, όχι της νοικοκυράς! Σας ενοχλούν -όπως φαίνεται- οι νοικοκύρηδες! Είναι όπως ο Γονέας 1 και ο Γονέας2, ενώ η παράδοση μιλά για Πατέρα και Μητέρα! “.

“Σφαγή” έγινε και στο κομμάτι του πολιτικού αφηγήματος περί καταπολέμησης της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος με ένα συγκριτικό παράδειγμα τιμών Ελληνικών προϊόντων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγγλίας, ξεμπρόστιασε το αφήγημα της κυβέρνησης, τοποθετώντας τον Έλληνα ακροατή στο έδαφος της πραγματικότητας.

“Τα ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στο Λονδίνο απ’ ότι στην Ελλάδα! Ο καφές στο σούπερ μάρκετ της Αγγλίας πουλιέται 1,70 ευρώ και στην Ελλάδα πουλιέται 1,95. Οι ελληνικές μπάμιες στην Αγγλία 2,62 ευρώ και στην Ελλάδα 2,88. Το κρουασάν στην Αγγλία  0,51 ευρώ και στην Ελλάδα 0,65.”, είπε χαρακτηριστικά και συνεχίζοντας φέρνοντας περισσότερες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες σχετικά με την απόκλιση των τιμών των Ελληνικών προϊόντων που πουλιούνται στην Αγγλίας με αυτών της Ελλάδας, με την τελευταία να υπάρχει πληθωριστική τάση σε αυτά.

 

” Εάν μας ακούγατε και δεν κλείνατε τους λιγνίτες και κάνατε εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου θα ήταν άλλη η κατάσταση σήμερα”

Συνεχίζοντας την πολιτική αντιπαράθεση, ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε τις δηλώσεις περί εξορύξεων ως προθέρμανση για τις εκλογές, ενώ θα είχαν οφείλει να είχαν προβεί σε αυτή την διαδικασία νωρίτερα και χωρίς να κλείσουν τους λιγνίτες.

Η Ελλάδα τόνισε βρίσκεται σε μειονεκτούσα ανταγωνιστική θέση λόγω της αδύναμης βιομηχανίας της, κυρίως λόγω έλλειψης ενέργειας και ραγδαίου κόστους στο φυσικό αέριο και ρεύμα. Είπε πως καμιά κυβέρνηση από το 74 δεν ασχολήθηκε με εξορύξεις ορυκτών και αντιθέτως, υπέγραφαν οι κυβερνήσεις μνημόνια συνεργασίας για εισαγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου για να “θησαυρίζουν οι οικονομικοί ολιγάρχες”, όπως τους χαρακτηρίζει.

 

“Αν το χρησιμοποιήσω το τανκ, ή τα όπλα, τότε είναι παράνομο! Και τους ακούτε οι βουλευτές της ΝΔ και χειροκροτάτε τον ΠΘ!;”

Παραπέμποντας σε πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, εξέφρασε αηδιασμένος για την αντιφατική δήλωση του κ. Βορίδη: “Kαι επίσης, δεν είναι παράνομη η κατοχή του Predator, λέει ο κ. Βορίδης, αλλά η χρήση του!” συνεχίζοντας και φέρνοντας ένα παράδειγμα για να ξεμπροστιάσει την αμφιλεγόμενη ανακοίνωση του υπουργού: “Δηλαδή αν πάρω εγώ ένα τανκ στο σπίτι μου, δεν είναι παράνομο! Το έχω εκεί δεν το χρησιμοποιώ. Αν το χρησιμοποιήσω το τανκ, ή τα όπλα, τότε είναι παράνομο! Και τους ακούτε οι βουλευτές της ΝΔ και χειροκροτάτε τον ΠΘ!; Επειδή μπορεί εσάς και μερικούς να σας έχει στην ακρόαση;”, είπε, εκφράζοντας ανησυχίες για το μέλλον της δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας την σκανδαλολογία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέφερε το θέμα με τις μίζες του Παπαντωνίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να θίξουν το θέμα, καθώς το αδίκημα οδεύει να παραγραφεί λόγω έλλειψης αίθουσας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares