Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ι.Μάζης: “Σε επίπεδο υβριδικού πολέμου, η Ελλάδα είναι απολύτως ευάλωτη, ανοιχτή και απροστάτευτη”

«Η περίοδος που διανύουμε είναι μια ρευστή περίοδος. Αυτό που χρειάζεται σε τέτοιου είδους περιόδους είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν φροντίσει να καλύψουν τα νώτα τους και σε δεύτερο επίπεδο να έχουν ενεργοποιήσει, στον υψηλότερο δυνατό βαθμό την αποτελεσματικότητα των συμμαχιών τους. Αυτά τα δύο πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Δυστυχώς δεν βλέπουμε τέτοιου είδους δείγμα» είπε στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης.

“Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε να καίγεται αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα και να μην έχουμε διδαχθεί τίποτε από τις μόλις προηγούμενες καταστροφές. Να μην έχουμε οδηγήσει την ελληνική πολιτεία στις κατάλληλες αποφάσεις όπως, παραδείγματος χάριν, την προληπτική φύλαξη των δασών μέσω του στρατού. Μέσω παρατηρητηρίων τα οποία θα στελεχώνονται από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ενισχύσει τα μέγιστα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τρίτον, δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε προμηθευτεί επαρκές υλικό, ουτοσώστε στη Δαδιά, όπου κάηκαν 17.000 στρέμματα του πλουσιότερου δασικού πνεύμονα της Ελλάδος, και μάλιστα και πανίδος αγρίας η οποία φυλάσσεται εκεί και …. εκεί, να λειτουργούν τρία μόλις ιπτάμενα μηχανήματα.
Αυτά είναι προβλήματα τα οποία δείχνουν ότι σε επίπεδο υβριδικού πολέμου, η Ελλάδα είναι απολύτως ευάλωτη και απολύτως ανοιχτή και απολύτως απροστάτευτη” τόνισε ο ίδιος.

Η Ρωσία θα κλιμακώσει τον Αύγουστο

Σύμφωνα με τον κ. Μάζη τον Αύγουστο αναμένεται ισχυρή κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Η Ρωσία θα κλιμακώσει τον Αύγουστο, όπως λέγεται από πολύ έγκυρους αναλυτές, που τονίζουν ότι από τη στιγμή που η Ρωσία προχωρήσει, και θα προχωρήσει μέχρι τις στρατηγικές γραμμές τις οποίες έχει θέσει, τότε η πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα καταθέσει προτάσεις προς τη Δύση, οι οποίες δεν θα γίνουν αποδεκτές από αυτήν.
Τότε θα ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση, την οποία ο Χένρι Κίσινγκερ θεωρεί ισοδύναμη με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σε μια τέτοια στρατηγική συγκυρία, η υπεραξία της Τουρκίας αυξάνεται τα μέγιστα και βεβαίως, το momentum είναι κατάλληλο για τους στρατηγικούς σχεδιαστές της Τουρκίας, να απαιτήσουν από το ΝΑΤΟ ιδιαίτερες παροχές ουτωσόστε η Τουρκία να μην υλοποιήσει τις κινήσεις τις οποίες ήδη έχει αρχίσει, με την εισδοχή της στο ευρασιατικό κοινονικοπολιτικό αμυντικό σύστημα και να παραμείνει στο ΝΑΤΟ όπως παραμένει. Αυτό λοιπόν τον μήνα Αύγουστο δημιουργεί, μοιραία, δυναμικές οι οποίες θα καταλήξουν σε εντάσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτές οι εντάσεις δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη και την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο”, σημείωσε. “… Βλέπουμε ήδη τις απηχήσεις αυτών των κυρώσεων, όπως τι επιπτώσεις αρνητικές έχουμε στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα. Η Γαλλία μάλλον οδηγείται, εντός του επομένου έτους σε νέες εκλογές, η Ιταλία έχει ήδη χάσει τη διακυβέρνησή της…”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μάζη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΗΧΗΤΙΚΟ-Ι.Μάζης: “Σε επίπεδο υβριδικού πολέμου, η Ελλάδα είναι απολύτως ευάλωτη, ανοιχτή και απροστάτευτη”

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares