Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Μαλαισία αγοράζει 18 ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη FA-50 από τη Νότια Κορέα

H αξία της σύμβασης είναι 1,2 τρισεκατομμύρια γουόν (920 εκατομμύρια δολάρια) και η παράδοση θα ξεκινήσει το 2026

Η Νότια Κορέα υπέγραψε συμφωνία για την εξαγωγή 18 ελαφρών μαχητικών αεροσκαφών FA-50 στη Μαλαισία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία Korea Aerospace Industries (KAI).

Σύμφωνα με την KAI, η αξία της σύμβασης είναι 1,2 τρισεκατομμύρια γουόν (920 εκατομμύρια δολάρια) και η παράδοση θα ξεκινήσει το 2026.

Αναμένεται ότι η Μαλαισία θα αποκτήσει συνολικά 36 μαχητικά αεροσκάφη. Η KAI κέρδισε τη σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας της Μαλαισίας επικρατώντας των υπόλοιπων ανταγωνιστών της.

Στον διαγωνισμό για τα μαχητικά της Μαλαισίας συμμετείχαν και τα ινδικά Tejas, τα JF-17 από το Πακιστάν, τα ρωσικά MiG-35 και τα Hürjet από την Τουρκία.

Τα FA-50 της Μαλαισίας θα έχουν αρκετές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας ανεφοδιασμού αέρος-αέρος και μιας διευρυμένης ικανότητας όπλων.

Η Νότια Κορέα «κερδίζει» έδαφος στις εξαγωγές εξοπλισμών, αφού το 2022 υπέγραψε συμβόλαιο για την εξαγωγή 48 μαχητικών FA-50 στην Πολωνία. Επίσης, έχει υπογράψει συμβόλαια και με άλλες τρεις χώρες της Ασίας, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

Το FA-50 Fighting Eagle αναπτύσσεται από την Korea Aerospace Industries (KAI) και την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin.

pronews.gr

Shares