Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η μάχη των ειδικών : Παγώνη vs Μανωλόπουλος για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Πελάγωσαν οι πολίτες – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Και οι παραλλαγές είναι εδώ», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Η κ. Παγώνη ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη, προκειμένου να έχουν τα αναγκαία αντισώματα για να προστατευτούν από τη διπλή απειλή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ στις 21/9, δήλωσε πως τα πράγματα με τη διαχείριση του ιού στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κρεβάτια σε απλές κλίνες ούτε και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μπορούμε να το διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία σε non Covid ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και αυτοί οι οποίοι έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω».

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Αναφερόμενη στο θέμα του επικαιροποιημένου εμβολίου η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι έχουν νοσήσει πριν από 6 με 9 μήνες και είναι κάτω των 60 ετών, χωρίς προβλήματα υγείας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με την ησυχία τους.

«Αυτή την στιγμή έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που καλύπτει την παραλλαγή Όμικρον και στο τέλος Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη θα έρθουν αυτά που καλύπτουν την Όμικρον 4 και Όμικρον 5» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε πως το 95% των περιστατικών νόσησης αυτή την περίοδο αφορούν την Όμικρον 5.

Σημαντικός ο εμβολιασμός για γρίπη και κορωνοϊό

Απαντώντας στο τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να εξασφαλίσουν την προστασία τους έναντι του ιού, είπε: «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου δεν μπορεί να κάνει επικαιροποιημένο εμβόλιο. Οι ανεμβολίαστοι θα ξεκινήσουν να κάνουν τις δύο δόσεις ή το μοναδοσικό εμβόλιο και μετά θα πάνε στο επικαιροποιημένα. Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και είναι πάνω από 60 ετών θα πάνε γρήγορα να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οι υπόλοιποι με την άνεσή τους θα κλείσουν τα ραντεβού και θα τα κάνουν», πρόσθεσε.

Μανωλόπουλος: Ισάξια τα δύο διδύναμα εμβόλια για την CoViD-19

Ωστόσο τα όσα δήλωσε η κα Παγώνη έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ο κος Μανωλόπουλος ανέφερε:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares