Παρασκευή , 18 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – 18+1 παραβιάσεις των Σκοπίων που προσβάλλουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - 18+1 παραβιάσεις των Σκοπίων που προσβάλλουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του στο συνέδριο του «Economist» στο Λαγονήσι, όπου μάλιστα θα συναντήσει το Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη 

Ο Πρωθυπουργός βέβαια αντί  να αποδεχθεί την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την «προδοσία των Πρεσπών» που επισήμως έχει εισηγηθεί η Ελληνική Λύση, υποδέχεται τον ψευτομακεδόνα Ζάεφ συγκαλύπτοντας έτσι τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης.

 

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, έχει ζητήσει επανειλημμένως  από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών σημειώνοντας ότι, ενώ η ΝΔ  προεκλογικά  ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και την χαρακτήριζε επαίσχυντη και επιζήμια, σήμερα την αποδέχεται και συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σας παραθέτουμε λοιπόν ενδεικτικά, μερικές μόνο από τις παραβιάσεις της προδοτικής  αυτής Συμφωνίας, όπου η τωρινή κυβέρνηση ΕΑΝ ήθελε θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει και να την καταγγείλει!!!

 

1.ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, για την οποία είχε προκληθεί σάλος πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα επειδή συνεχιζόταν η χρήση του όρου Μακεδονία (Macedonia Timeless), εκτός από μερικές ενότητες, στα περισσότερα  κείμενα του ιστότοπου, η χώρα εξακολουθεί να αναφέρεται με τον όρο «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», π.χ.  “Feel “MACEDONIA” through senses”.

Επίσης, στην ενότητα εκδηλώσεις (events), γίνεται  αναφορά στο Μαραθώνιο της Αχρίδας με την επισήμανση ότι αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στη «Μακεδονία»  (This international sporting event is the biggest in “Macedonia”)

Στη δε επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθωνίου αναφέρεται ότι λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την «Ημέρα Ανεξαρτησίας της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”» ενώ στον κατάλογο των χορηγών συγκαταλέγεται  η Αθλητική Ομοσπονδία της «Μακεδονίας» με το αντίστοιχο λογότυπο.

 

 1. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΓΙΑΚ 

 

Η εθνική ομοσπονδία καγιάκ φέρει τον τίτλο ‘Кајакарската федерација на “Македонија”’ και στην ιστοσελίδα της  υπάρχουν αναφορές σε “Μακεδονία” και “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

 

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών κι Επικοινωνιών εμφανίζεται στην αρχική σελίδα στο δεξί μέρος χάρτης της χώρας με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Σχετικά με τη δημόσια επιχείρηση  “Македонијапат”, η οποία είναι αρμόδια για τη συντήρηση και την προστασία εθνικών και περιφερειακών δρόμων, αρχικώς είναι παράνομο να φέρει στην ονομασία της το όνομα «Μακεδονία». Επίσης, στην ιστοσελίδα της, υπάρχει ανακοίνωση από την 1η Ιουλίου 2019 για την «απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών οχημάτων σε κρατικούς δρόμους στη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (“ЗАБРАНА ЗА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА на државните патишта во ‘Република Македонија’”).

 

 

 1. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

H «JCΠ Скопје» αποτελεί Δημόσια Εταιρία Μεταφορών που αναφέρεται ότι υπάγεται στη δικαιοδοσία του Δήμου των Σκοπίων. Σε έγγραφο με ημερομηνία ανάρτησης/δημοσίευσης 29/6/2019 σχετικά με την απασχόληση διοικητικών υπαλλήλων, στον τίτλο η χώρα αποκαλείται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και εντός του κειμένου αναφέρεται αρκετές φορές ότι αυτοί πρέπει να είναι πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (“да е државјанин на ‘Република Македонија’”).

 

Στην επιλογή ’city tour’ , εμφανίζεται φυλλάδιο όπου αναφέρονται κάποια σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας π.χ. η Αψίδα «Μακεδονία», η Γέφυρα Γκότσε Ντέλτσεφ «αφιερωμένη στο μεγαλύτερο εθνικό ήρωα της «Μακεδονίας»», Μουσείο «Μακεδονικού» Επαναστατικού Αγώνα, Μουσείο Ολοκαυτώματος για τους Εβραίους από τη «Μακεδονία».

 

 1. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου, (“Македонски народен театар”), της υποενότητας ‘στόχος του θεάτρου’ (Објект) και ‘ιστορία’ (Историјат), της ενότητας ‘Σχετικά με το Εθνικό Θέατρο’ (зa MHT) καθώς και στη διεύθυνση επικοινωνίας, η χώρα αποκαλείται με τον όρο «Μακεδονία».

 

 1. VISIT SKOPJE

Στην ιστοσελίδα ‘Visit Skopje’, που όπως αναφέρεται στο κάτω μέρος της σελίδας σε μαύρο φόντο αποτελεί «την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης των Σκοπίων, στη “Μακεδονία”», στην ενότητα ‘τουριστικές πληροφορίες’ υπάρχει η φράση «Καλώς Ήλθατε στα Σκόπια! Την πρωτεύουσα της Γης του Ήλιου, τη “Δημοκρατία  της Μακεδονίας”». Στην ενότητα ‘επίσημες γιορτές’ κι αργίες γίνεται λόγος για Αλβανούς, Σέρβους, Βλάχους, Βόσνιους και Τούρκους πολίτες της «Μακεδονίας» και γενικώς, σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας, η χώρα ονομάζεται «Μακεδονία». Στα μουσεία, όλες οι ονομασίες περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» ενώ το σπίτι της Μητέρας Τερέζας βρίσκεται στην οδό «Μακεδονίας».

 

 1. ΜΟΥΣΕΙΟ-ΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑ

Στη σελίδα του Μουσείου-Οικίας της Μητέρας Τερέζα (Memorial House of Mother Teresa), αναφέρεται στην ενότητα ‘ιστορία’ ότι η Μητέρα Τερέζα ήταν από τη «Μακεδονία» ενώ παρουσιάζονται και αναμνηστικά προς πώληση «εμπνευσμένα από την πολιτιστική κληρονομιά της ”Δημοκρατίας της Μακεδονίας”» (inspired by the cultural heritage of ”R. Macedonia”) μεταξύ των οποίων και κεραμικά σε σχήμα παραδοσιακού παπουτσιού που φέρουν τον όρο «Μακεδονία» αλλά και μινιατούρα μακεδονικής ασπίδας «συμβόλου της αιωνιότητας» του 4ου αι. π.Χ. που, προφανώς, στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 1. ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Εθνική Πινακοθήκη, αρχικώς, φέρει τον τίτλο “НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЈА НА “МАКЕДОНИЈА”. Στην επίσημη ιστοσελίδα της το λογότυπό της αποτελείται από τα αρχικά ΝGΜ (National Gallery of “Macedonia”) και στην ενότητα ιστορία η χώρα αποκαλείται «Μακεδονία».

 

 

 1. ΚΕΝΤΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Το Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος φέρει τον τίτλο “Holocaust  Memorial Center for the Jews of Macedonia”  «Κέντρο Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της ‘’Μακεδονίας’’».

 

 1. “ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ”

Στην ιστοσελίδα του μουσείου, η χώρα αποκαλείται συνεχώς «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στο δε βιογραφικό του Πάβελ Σάτεφ διαβάζουμε ότι ήταν υπέρμαχος της δημιουργίας «ενός γενικού μακεδονικού απελευθερωτικού κινήματος  και στα τρία τμήματα της διαιρεμένης Μακεδονίας», απηχώντας ευθέως επεκτατικές βλέψεις έναντι τρίτων χωρών. Στην ενότητα ‘ιστορία’ εμπεριέχεται η φράση “на Македонскиoт народ” που μπορεί να μεταφραστεί και ως «του μακεδονικού έθνους»   και ως «του μακεδονικού λαού» αλλά όποια ερμηνεία κι αν προκριθεί δημιουργεί πρόβλημα.

 

 

 1. ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΊΛΙΝΤΕΝ

Στο Κρούσεβο υπάρχει ένα μνημείο-μουσείο φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην εξέγερση του Ίλιντεν του 1903 και τη θνησιγενή Δημοκρατία του Κρούσεβο, όπου κάθε χρόνο στις 2 Αυγούστου γίνεται εκδήλωση με προσκεκλημένη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία παρουσία, μεταξύ άλλων, του Πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ. Το μνημείο αυτό ονομάζεται «Ilinden Spomanik» αλλά και…  “Makedonium”, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, και με αυτό τον όρο αποκαλείται και σε άρθρο της 2ας Αυγούστου 2019 στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης της γείτονος.

 

 

 1. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ” κατά παράβαση του άρθρου 1.3.ζ της Συμφωνίας που ορίζει ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για δημόσιες οντότητες πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του κράτους.

 

 

 1. ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ “ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΆΤΛΑΝΤΑ ΤΩΝ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ” ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ.

 

Ακόμη και ο τρόπος που παρέχονται κάποιες πληροφορίες για την έρευνα στον πρόλογο υποκρύπτει σκοπιμότητα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το υλικό προέρχεται από 24 οικισμούς, 16 εντός της «ΔΒ Μακεδονίας», 1 στην Αλβανία και 7 στην “Μακεδονία του Αιγαίου”, που βρίσκεται στην Ελλάδα».

 

 

 1. Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Η υπηρεσιακή υπουργός εργασίας και κοινωνικής πολιτικής Ρασέλα Μιζραχι  τοποθέτησε στο υπουργείο εργασίας  πινακίδα με ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

 

 1. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΥΡΩΒΟΛΕΪ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ «VOLLEYBALL TEAM MACEDONIA».

 

 1. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ “ΣΒΕΖΝΤΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:σε ειδική εκδήλωση προέβη στην πόλη Βελες στα αποκαλυπτήρια της προτομής της Ελασιτισσας και Σνοφιτισσας Σλαβας, Μιρκας Γκινοβα, η οποία αγωνίστηκε για την απόσχιση της Μακεδονίας απο το ελληνικό εθνικό κορμό και την δημιουργία Σλαβικού κράτους της «Μακεδονίας του αιγαίου»!

 

 

 1. ZAEF ΜΕΣΩ TWITTER ΑΠΟ ΤΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

Καλλιεργούμε μια κοινωνία ισότητας για όλους», είπε απευθυνόμενος στη σερβική κοινότητα στη «Μακεδονία», οπως την αποκάλεσε μεσω twitter.

 1. ΜΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ «PROWEIN» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Είναι ενδεικτικό οτι στο περίπτερο της γειτονικής χώρας παρουσιάστηκε  ως κορυφαία ποικιλία «μακεδονικού» κρασιού το «big macedonian red».

 

 1. ΩΣ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΑΚΑ, σε έκθεση γαστρονομίας στο Βερολίνο!

 

Βλέπουμε λοιπόν πως η Νέα Δημοκρατία, που επένδυσε προεκλογικά  στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, μετατρέπεται επισήμως στο βασικό θεματοφύλακα της προδοτικής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι όχι μόνο την αποδέχτηκε αλλά κάνει και τα στραβά μάτια στις δεκάδες παραβιάσεις αυτής από την πλευρά των Σκοπίων.

Kείμενο Νίκος Πολίτης

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares