Τετάρτη , 2 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η λάθος πολιτική της ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες – Μετά τις αντιρωσικές δηλώσεις του Πομπέο η Ρωσία απαντά..

Η λάθος πολιτική της ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες - Μετά τις αντιρωσικές δηλώσεις του Πομπέο η Ρωσία απαντά..

 

Την ενόχλησή της για τις αντιρωσικές δηλώσεις του Πομπέο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα εξέφρασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Οι δηλώσεις Ζαχάροβα  έχουν ως εξής:

“Τα σχέδια των ΗΠΑ για τη διεύρυνση στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο μας ανησυχούν επειδή έχουν ξεκάθαρο αντιρωσικό χαρακτήρα. Κανείς δεν το κρύβει. Αντικατοπτρίζουν την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή ”

“Όσον αφορά στα ενεργειακά ζητήματα” προσθέτει η Μαρία Ζαχάροβα “ποτέ δεν επιδιώξαμε τον ρόλο του προμηθευτή μονοπωλιακού, που μας αποδίδεται. Την επιλογή πρέπει να κάνουν οι ίδιες οι χώρες-καταναλωτές, βάσει της λογικής του ελεύθερου ανταγωνισμού, της οικονομικής σκοπιμότητας και του οφέλους τους”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares