Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας πλέκει το εγκώμιο της “προόδου” της Τουρκίας

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Όλεγκ Ουρούσκυ, δήλωσε, σε συνέντευξή του, στην καθημερινή εφημερίδα Den, ότι η χώρα του έχει πολλά να μάθει από την αμυντική της συνεργασία με την Τουρκία.

Η Τουρκία, κατά τον ίδιο, έχει αναπτύξει συνολικά τις βιομηχανικές δυνατότητές της μαζί με τα μεγάλα βήματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει στον αμυντικό τομέα.

Oleh Urusky might be appointed as Vice Prime Minister - Govt again submits draft decree on Oleh Urusky's appointment as Vice Prime Minister - 112.international

O Όλεγκ Ουρούσκυ 

Ο Ουρούσκυ συνέχισε λέγοντας ότι “υπάρχουν τόσα πολλά που η Ουκρανία μπορεί να μάθει από το τουρκικό μοντέλο (ανάπτυξης). Πριν από τριάντα χρόνια κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η Τουρκία θα παρήγε και θα πωλούσε όπλα σε ολόκληρο τον κόσμο.” Ο Ουρούσκυ είναι επίσης υπουργός για τις στρατηγικές βιομηχανίες.

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει τη ναυπήγηση δύο κορβέτων κλάσης ADA. To πρώτο πλοίο θα κατασκευαστεί στην Τουρκία ενώ το δεύτερο θα ναυπηγηθεί στην Ουκρανία με την υποστήριξη της Άγκυρας. Ο Ουρούσκυ πρόσθεσε ότι το Κίεβο και η Άγκυρα εργάζονται τώρα ως ισότιμοι εταίροι.

Naval Analyses: Ada class corvettes of the Turkish Navy

Κορβέτα κλάσης ADA

Η Τουρκία έχει λόγους να στρέφεται προς την Ουκρανία και να επιδιώκει τη “φιλία” της. Οι Τάταροι της Κριμαίας είναι μια μουσουλμανική τουρκική κοινότητα στην περιοχή. Η Άγκυρα προσπαθεί εδώ και δεκάδες χρόνια να προσεταιριστεί του Τάταρους για ιδεολογικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους. που παραπέμπουν στο δόγμα του παν – τουρανισμού.

Tatars - Wikipedia

H Χίλαρι Κλίντον μαζί με Τάταρους του Βόλγα στο Καζάν, την πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ταταρστάν 

Περιληπτικά, η συγκεκριμένη πολιτική πρεσβεύει ότι όλοι οι απόγονοι των τουρκικών φύλων που μετανάστευσαν πριν από εκατοντάδες χρόνια, πρέπει να ενωθούν υπό την Τουρκία. Σύμφωνα με το δόγμα του παν – τουρανισμού, η Τουρκία πρέπει να θεωρείται ως η πραγματική απόγονος των πρώτων και παλαιότερων Τούρκων.

Πηγή: Hürriyet Daily News

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares