Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η κυβέρνηση «γλείφει» την ΛΑΟΤΚΙ κοινότητα; Όλα για μικροκομματικούς σκοπούς;

Ως μετατόπιση ευθυνών φαίνεται να είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην ερώτηση…

…που του έθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα την πρόταση μετονομασίας της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλος…

( ως γνωστόν η οδός Γλάδστωνος είναι ο πεζόδρομος που δολοφονήθηκε με άγριο λιντσάρισμα ο ακτιβιστής της ΛΑΟΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλος)

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», η επίσημη απάντηση του υπουργείου, με «οσκαρικά» σενάρια μετατόπισης αρμοδιοτήτων και ευθυνών. Η επίσημη απάντηση του κ. Λιβάνιου υφυπουργού Εσωτερικών, μεταξύ άρθρων και διατάξεων, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ονομασία ή η μετονομασία της οδού γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και της σύμφωνης γνώμης της επιτροπής (η επιτροπή απαρτίζεται από τον προϊστάμενο του Τμήματος διοικητικού, δύο εκπροσώπους της περιφερειακής ένωσης δήμων και δύο καθηγητές της δευτεροβάθμιας) καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες αυτών.

Ο κύριος Λιβάνιος καταλήγει, λέγοντας πως είναι μία απόφαση που θα πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που θα φέρει στην προσαρμογή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πολιτών.

Συμπερασματικά λοιπόν, καταλήγουμε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αν μη τι άλλο, υπεκφεύγει μιας ξεκάθαρης απάντήσης στο επίκαιρο ερώτημα της μετονομασίας της Οδού Γλάδστωνος, μετατοπίζοντας την ευθύνη στον Δήμο Αθηναίων.

Βάση της απάντησης του υπουργού( δεν απαντά στην ουσία της ερώτησης) είναι λογικό μικροκομματικά η κυβέρνηση να μη θέλει να απαντήσει, θεωρώντας ότι είτε έτσι είτε αλλιώς θα χάσει ψηφοφόρους. Προφανώς, φοβάται ότι θα χάσει την ΛΑΟΤΚΙ κοινότητα και τις ψήφους που αυτή έχει.Και για αυτό το λόγο δεν λέει ξεκάθαρα όχι.Θεωρούμε ως VoiceNews,πως oι ονομασίες οδών πρέπει να δίνονται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν προσφέρει στο σύνολο της κοινωνίας ή της ιστορίας της χώρας και κατα συνέπεια έχουν αναγνωριστεί από όλους τους Έλληνες. Κατά τη γνώμη μας και η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με αυτό,αλλά για μικροκομματικούς λόγους δεν το δηλώνει ανοιχτά.

 

Shares