Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η κυβέρνηση χαίρεται με την ακρίβεια και οι Έλληνες «θυσιάζουν» δύο μισθούς μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός είναι μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, οι Έλληνες εργαζόμενοι, επιβαρύνονται με σχεδόν δύο μηνιαίους μισθούς από την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος!

Σημειώνεται ότι χθες ο Χ.Σταϊκούρας εξήγησε τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την οικονομία: αφαίμαξη του λαού μέσω της ακρίβειας και παροχή «ψίχουλων» υπό τη μορφή επιδομάτων που… βαφτίζονται «ενίσχυση».

Ο κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο…

«… τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος 4,3 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου το 2% το ΑΕΠ και έχουν διασφαλιστεί και τόσο από την υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις -άρα μόνιμα μέτρα μπορούμε να πάρουμε- όσο και με την καλύτερη πορεία της οικονομίας εξαιτίας και της ακρίβειας».

Ο άνθρωπος ομολόγησε ότι η κυβέρνηση εισπράττει καθημερινά περισσότερους φόρους μέσω της ακρίβειας και άρα όλα πάνε καλά!

https://twitter.com/i/status/1569315278030258176

Οι περισσότερες ημέρες εργασίας για να πληρωθούν οι ετήσιοι λογαριασμοί ρεύματος (σύμφωνα με τον ακαθάριστο κατώτατο μισθό) απαιτούνται στην Τσεχία (65), ενώ ακολουθούν η Ελλάδα και η Εσθονία με 54.

Σύμφωνα με την ανάλυση της συνομοσπονδίας, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ενέργειας είναι πλέον μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων στην πλειονότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε.

πληροφορίες pronews.gr

 

Shares