Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η κυβέρνηση χαίρεται με την ακρίβεια και οι Έλληνες «θυσιάζουν» δύο μισθούς μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός είναι μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, οι Έλληνες εργαζόμενοι, επιβαρύνονται με σχεδόν δύο μηνιαίους μισθούς από την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος!

Σημειώνεται ότι χθες ο Χ.Σταϊκούρας εξήγησε τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την οικονομία: αφαίμαξη του λαού μέσω της ακρίβειας και παροχή «ψίχουλων» υπό τη μορφή επιδομάτων που… βαφτίζονται «ενίσχυση».

Ο κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο…

«… τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος 4,3 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου το 2% το ΑΕΠ και έχουν διασφαλιστεί και τόσο από την υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις -άρα μόνιμα μέτρα μπορούμε να πάρουμε- όσο και με την καλύτερη πορεία της οικονομίας εξαιτίας και της ακρίβειας».

Ο άνθρωπος ομολόγησε ότι η κυβέρνηση εισπράττει καθημερινά περισσότερους φόρους μέσω της ακρίβειας και άρα όλα πάνε καλά!

Οι περισσότερες ημέρες εργασίας για να πληρωθούν οι ετήσιοι λογαριασμοί ρεύματος (σύμφωνα με τον ακαθάριστο κατώτατο μισθό) απαιτούνται στην Τσεχία (65), ενώ ακολουθούν η Ελλάδα και η Εσθονία με 54.

Σύμφωνα με την ανάλυση της συνομοσπονδίας, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ενέργειας είναι πλέον μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων στην πλειονότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε.

πληροφορίες pronews.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares