Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιτυγχάνει την παράδοση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη και Τουρκία

Την Τετάρτη, αποκαλύφθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιταχύνει το σχέδιό τους για αποστολή «αναβαθμισμένων» πυρηνικών όπλων στους ευρωπαίους συμμάχους.

Οι νέες αεροπορικές βόμβες βαρύτητας B61-12 είχαν αρχικά προγραμματιστεί να φτάσουν στις αρχές του 2023, ωστόσο θα είναι πλέον έτοιμες μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το Politico, πηγές αποκάλυψαν ότι το νέο χρονοδιάγραμμα ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Τα όπλα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδόν 100 που είναι αποθηκευμένα σε αεροπορικές βάσεις στην Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας εξήγησε τον Δεκέμβριο ότι το τελευταίο Πρόγραμμα Επέκτασης Ζωής 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το B61 περιελάμβανε «ανακαίνιση, επαναχρησιμοποίηση ή αντικατάσταση όλων των πυρηνικών και μη εξαρτημάτων της βόμβας για παράταση της διάρκειας ζωής κατά τουλάχιστον 20 χρόνια». Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ακρίβεια και συμβατότητα με νέα αεροσκάφη, στα οποία θα τοποθετούνταν. Ενώ το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα προκάλεσε έκπληξη για ορισμένους, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Brig. Ο στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ εξήγησε ότι «ο εκσυγχρονισμός των πυρηνικών όπλων B61 των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια και τα σχέδια για ασφαλή και υπεύθυνη ανταλλαγή παλαιότερων όπλων για τις αναβαθμισμένες εκδόσεις B61-12 είναι μέρος μιας μακροχρόνιας προγραμματισμένης και προγραμματισμένης προσπάθειας εκσυγχρονισμού».

Διαψεύδοντας τις φήμες ότι η ταχεία παράδοση αποφασίστηκε ως απάντηση στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν, ο Ράιντερ σημείωσε ότι το σχέδιο «σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία».

 

The Post Millenial

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares