Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η κυβέρνηση αρνείται να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών της Μαρίνας Πάτρας


Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη*


Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου 2021, το παράκτιο μέτωπο της Πάτρας κτυπήθηκε από σφοδρή θεομηνία. Οι περιοχές που επλήγησαν κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει παραταθεί μέχρι την 30-11-2022, οπότε και λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τη θεομηνία αυτή υπέστη εκτεταμένες ζημιές και η Μαρίνα της Πάτρας.

Να σημειωθεί εδώ ότι, το θαλάσσιο μέτωπο έχει παραχωρηθεί με νόμο στον Δήμο Πατρέων για 99 χρόνια. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, ο Δήμος υποχρεούται, με αποκλειστικά δικές του δαπάνες, στην συντήρηση, βελτίωση και επισκευή του παραχωρηθέντος ακινήτου και προφανώς και της Μαρίνας. Επομένως, εάν παρέλθει ο ανωτέρω χρόνος, κατά τον οποίο έχει κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση ανάγκης, δηλαδή ο προσεχής Νοέμβριος 2022, έκτοτε ο Δήμος θα επιβαρυνθεί την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία σε όλη τη Μαρίνα.

Η κυβέρνηση διέθεσε για την αποκατάσταση των ζημιών μόνο το ποσό των 800.000 ευρώ, ενώ όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι και παράγοντες της Πάτρας, το ποσό αυτό επαρκεί μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών σε τρεις πλωτές προβλήτες. Το δε συνολικό κόστος της πλήρους αποκατάστασης των ζημιών όλης της πληγείσας Μαρίνας ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι κάτοικοι της Πάτρας, θα επιβαρυνθούν τα επιπλέον 2.800.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών, ζητώντας να πληροφορήσει η κυβέρνηση τους κατοίκους της Πάτρας, εάν προτίθεται η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών της Μαρίνας Πάτρας, πριν παρέλθει ο χρόνος κατά τον οποίο έχει κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

*Δικηγόρος, Οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με την Ελληνική Λύση

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares