Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η Κύπρος ξεκάθαρα στο πλευρό της Αρμενίας! Η Ελλάδα τι περιμένει;

Εκεί που η Αθήνα δειλιάζει, η Λευκωσία δείχνει αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Την στιγμή που το ελληνικό ΥΠΕΞ κρατά… ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, το κυπριακό δηλώνει ξεκάθαρα πως υπάρχει αζερική επιθετικότητα και παραβίαση της εκεχειρίας, επικοινωνεί δε άμεσα με την αρμενική κυβέρνηση.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης που σημειώνεται από χθες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και καταδικάζει την παραβίαση της εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν που οδήγησε σε σφοδρές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν θύματα και μεταξύ αμάχων. Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών, ούτως ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης το συντομότερο.

Υπό των φως των εξελίξεων, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Zohrab Mnatsakanyan, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε από τον τελευταίο για την εξέλιξη της κατάστασης. Από πλευράς του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της κυπριακής Κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ, και καταδίκασε κάθε ενέργεια από εμπλεκόμενους ή και παρέμβαση από τρίτους που κινείται αντίθετα προς αυτή την κατεύθυνση.”

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares