Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Η κρισιμότητα της ψήφου των Ευρωπαίων πολιτών -Του Βασίλειου Μόσχου Πολιτικού Επιστήμονα


Λίγες ημέρες απομένουν για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών μέσω των οποίων οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2024-2029.

Δυστυχώς, είθισται οι ψηφοφόροι στο σύνολο των χωρών της ΕΕ να υποτιμούν την σημασία της εν λόγω διαδικασίας με αποτέλεσμα την καταγραφή υψηλών ποσοστών αποχής, κάτι που αντικειμενικά ευνοεί τις κατεστημένες δυνάμεις.

Ως εκ τούτου, συνιστά αναγκαιότητα η κατανόηση της σπουδαιότητας των επικείμενων εκλογών από τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι δύνανται δια της μαζικής συμμετοχής τους να αντιστρέψουν τη ροή των πραγμάτων, ενισχύοντας αποφασιστικά συλλογικές οντότητες και προσωπικότητες που έχουν αποδείξει τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρύτεροεπίπεδο ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν επάξια.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπηρετούν κατά βάση την εξής κοινή ατζέντα: κλιματική κρίση, πράσινη ανάπτυξη, ανοχή της λαθρομετανάστευσης και της ισλαμοποίησης της Ευρώπης, καταστρατήγηση θεμελιωδών ανθρωπίνων ελευθεριών μέσω της επιβολής πάσης φύσεως υποχρεωτικοτήτων, αδιάλειπτη προώθηση της woke κουλτούρας και του καταχρηστικού δικαιωματισμού, αντιρωσικό μένος κλπ.
Κεντροδεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι και αριστεροί παρά τις υφολογικές διαφοροποιήσεις και τις επιμέρους αποκλίσεις μεταξύ τους, ταυτίζονται στα μείζονα ζητήματα και ασκούν πολιτικές που βλάπτουν την συντριπτικήπλειονότητα των πολιτών της ΕΕ.

Λαμβάνοντας υπόψη το διαμορφωθέν σκηνικό,καθίσταται αυτονόητη η γιγάντωση του ευρωσκεπτικιστικού ρεύματος και η αλματώδης αύξηση της υποστήριξης προς τις δυνάμεις που το αποτελούν, διότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λαών της ΕΕ.
Οι φορείς του δημοκρατικού ευρωσκεπτικισμού συκοφαντούνται και λοιδωρούνται κατ’ εξακολούθηση από τα συστημικά ΜΜΕ, όμως ολοένα και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται την σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών και διακρίνουν την πραγματικότητα.
Κατανοούν ότι οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις δεν ανήκουν στα άκρα του πολιτικού φάσματος,διαπιστώνουν ότι δεν απειλούν την Δημοκρατία και παρατηρούν ότι δεν αντιμάχονται την συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.
Οι λαοί της Ευρώπης συνειδητοποιούν ότι οι φορείς του ευρωσκεπτικισμού αντιτάσσονται στον ευτελισμό της σημερινής ΕΕ.
Υπερασπίζονται σθεναρά τις εθνικές ταυτότητες, παλεύοντας να διαφυλάξουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Γηραιάς Ηπείρου, αρνούμενοι να συναινέσουν

στην ισλαμοποίησή της.
Εκφράζουν τα αιτήματα των ανθρώπων του μόχθου και της προκοπής, ευρισκόμενοι απέναντι από πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα που προωθούν επιζήμια μοντέλα ανάπτυξης.
Αγωνίζονται αδιάκοπα για την προστασία των δημοκρατικών ιδεωδών διαψεύδοντας την προπαγάνδα που τους εμφανίζει ως επικίνδυνους για την κατάλυσή τους.
Οραματίζονται την επικράτηση της ομαλότητας στο παγκόσμιο στερέωμα και διαφωνούν κάθετα με την δαιμονοποίηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ συγχρόνως θεωρούν ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ θα αποτελέσει μια πολύ θετική εξέλιξη για την επίτευξη της ειρήνης στο διεθνές περιβάλλον.

Εν κατακλείδι, πεποίθησή μου είναι πως οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενεργός παρουσία, η μαζική συμμετοχή και η ορθή ψήφος των πολιτών θα συγκροτήσουν τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους.
Σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμώ ότι οι δυσκολίες θα πολλαπλασιαστούν σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.


Shares