Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η κρίση «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα στη Βρετανία – Μελαγχολικές γιορτές χωρίς φωτάκια και εκδηλώσεις

Θύμα της ενεργειακής κρίσης και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στη Βρετανία

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και οι φωταγωγήσεις ακυρώθηκαν για χιλιάδες οικογένειες Βρετανών, σε ένα τεράστιο πλήγμα στο εορταστικό πνεύμα.

Δεκάδες δημοτικά συμβούλια σε ολοκληρη τη Βρετανία «μένουν εκτός» από τις λαμπερές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, καθώς το κόστος εκτοξεύεται στα ύψη, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που σαρώνει τη «γηραιά ήπειρο».

Το συμβούλιο του Guildford Borough στο Surrey ανακοίνωσε ότι η ετήσια γιορτή τους ακυρώνεται αφού όπως αποκάλυψε «δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να δικαιολογήσει» το τέλος. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Τζος Μπίγκμορ, είπε ότι «σημαντικές οικονομικές προκλήσεις» έχουν θέσει σε δεύτερη μοίρα την παραδοσιακή εκδήλωση των 7.000 ατόμων, γράφει η Sun.

Το Ely στο Cambridgeshire είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τις 9.000 λίρες που απαιτούνται για να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή της. Εν τω μεταξύ, το Budleigh Salterton δεν θα έχει καθόλου φώτα γιατί η διατήρηση τους είναι πολύ δαπανηρή.

Την ώρα που η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας δεσμεύεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα «ξεφύγει από την καταιγίδα» και θα αναλάβει δράση κατά της κρίσης λογαριασμών, εκτιμάται οτι από την 1η Οκτωβρίου, οι λογαριασμοί ενέργειας θα εκτοξευθούν έως και 3.549 λιρες κατά μέσο όρο ετησίως, λόγω ενός νέου ανώτατου ορίου τιμών.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem επιβεβαίωσε το νέο ανώτατο όριο τιμών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Η Έλαν Γουόρεν, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Budleigh Salterton είπε στη Mirror: «Δεν νιώθουμε πλέον ικανοί να αναλάβουμε την αποκλειστική ευθύνη και το κόστος της υποστήριξης των Χριστουγεννιάτικων Φώτων που κλιμακώνεται χρόνο με το χρόνο».

Δεν αισθάνονται μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι την πίεση. Χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν τώρα έναν εφιαλτικό χειμώνα, με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας να ξεπερνούν κατά πολύ τα εισοδήματά τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares