Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Η Κωνσταντινούπολη επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς μετά την έκρηξη, λέει Έλληνας ξεναγός

Η πόλη της Κωνσταντινούπολης συγκλονίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, από μια θανατηφόρα έκρηξη στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της, την Ιστικλάλ.

Η έκρηξη άφησε πίσω της έξι νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 81 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ξεναγός Γιάννης Κουρτέσογλου, ο οποίος περιέγραψε την επόμενη μέρα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως είπε ο ίδιος, οι τουρίστες δεν έχουν πανικοβληθεί και ήδη από το πρωί έχουν στηθεί στην ουρά για να επισκεφτούν την Αγία Σοφία.

«Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο, γιατί υπάρχει καλή αστυνόμευση στους δρόμους της Τουρκίας και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, γιατί έχουμε πολύ τουρισμό», δήλωσε ο κύριος Κουρτέσογλου για την επίθεση.

Από την άλλη, ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος τόνισε στο MEGA πως η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Η Τουρκία από τις αρχές του 2.000 και μετά είχε πάρα πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες ήταν είτε από το Ισλαμικό Κράτος είτε από τα Γεράκια του Κουρδιστάν. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μέσα στην Τουρκία, το ότι θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης είναι γεγονός».

Ο κ. Φενέκος τόνισε πως πολλοί κύκλοι εντός της Τουρκίας επιδιώκουν μία αστάθεια, με το κίνητρο να αποτελεί πολλές φορές ο θρησκευτικός παράγοντας, ενώ σημείωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντάσσει τους πάντες μέσα στην έννοια της τρομοκρατίας, καθώς στο παρελθόν είχε αποκαλέσει πως όσοι υποστήριζαν τον Γκιουλέν ήταν τρομοκράτες.

 

πρωτο θεμα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares