Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Κίνα ανακοινώνει ρεκόρ συγκομιδής σιτηρών

Στα νοτιοδυτικά της Κίνας έγινε το 80% της συγκομιδής, ενώ ξεκίνησε η συγκομιδή σιτηρών


Μεγάλη συγκομιδή «καλοκαιρινών» δημητριακών ανακοινώνει η Κίνα, προκειμένου να βελτιώσει τις δικές της ανάγκες σε τρόφιμα, εν μέσω ανόδου των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως, λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Στα νοτιοδυτικά της Κίνας έγινε το 80% της συγκομιδής, ενώ ξεκίνησε η συγκομιδή σιτηρών, στη μεσαία περιοχή γύρω από τον ποταμό Γιανγκτσέ και γύρω από τις εκβολές του, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων (MOA).

Τα δημητριακά στην περιοχή Huang-Huai-Hai, η οποία αποτελεί τα 3/4 της εθνικής καλοκαιρινής παραγωγής σιτηρών, θα ωριμάσουν επίσης, αναφέρει η CRI.

Παρά τις προκλήσεις του covid-19 και την καθυστερημένη σπορά του χειμερινού σιταριού σε πολλά μέρη, θα επιτευχθεί μια επιτυχημένη θερινή συγκομιδή σιταριού χάρη στην αποτελεσματική πολιτική υποστήριξη, δήλωσε ο Zhu Enlin, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του MOA.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια φέτος, που είναι ένα άνευ προηγουμένου ποσό, για την καλοκαιρινή παραγωγή σιτηρών, και έχει διαθέσει ειδικά κονδύλια για την αύξηση και τη στήριξη της οικολογικής «πράσινης» παραγωγής σιτηρών, αναφέρει το Tanjug.

Το 2021, η Κίνα εισήγαγε 164,54 εκατομμύρια τόνους δημητριακών, που ισοδυναμεί με το 24% της συνολικής παραγωγής δημητριακών, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελωνείου, και φέτος οι κινεζικές αρχές στοχεύουν η συνολική παραγωγή δημητριακών να είναι 650 εκατομμύρια τόνοι.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares