Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022

Οι κάτοικοι της Χίου διεκδικούν αποζημιώσεις €422.000 για ζημιές που προκάλεσαν λαθρομετανάστες…

Οι περισσότερες προσφυγές και απαιτήσεις είναι από κατοίκους του χωριού Χαλκειός…

Στο ποσό των 422.000 ευρώ, ανέρχονται οι απαιτήσεις αποζημιώσεων που διεκδικούν από το κράτος, κάτοικοι του δήμου Χίου, από ζημιές των περιουσιών τους που -όπως υποστηρίζουν- αποδίδονται σε παράτυπους μετανάστες του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. Οι περισσότερες προσφυγές και απαιτήσεις είναι από κατοίκους του χωριού Χαλκειός.

Ήδη για το λόγο αυτή έχει συσταθεί Επιτροπή Καταγραφής, στο πλαίσιο της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Χίου, που το προηγούμενο διάστημα εξέτασε συνολικά 206 περιπτώσεις – καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική πύλη astraparis.gr, λεπτομέρειες και πληροφορίες για κάθε περίπτωση, αναφέρονται στα τρία πρακτικά που έχουν συνταχθεί, από τον Απρίλιο του 2019 έως τον περασμένο Μάρτιο) και εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων, αφορά ζημιές ή κλοπές σε γεωργικές καλλιέργειες, φθορές ή κλοπές αγροτικού εξοπλισμού ή παγίων εγκαταστάσεων, κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες ή εξοχικά, καθώς και ζημιές από παραβιάσεις παραθύρων ή θυρών, ακόμα και διαφυγόντα κέρδη από μη μίσθωση καταστημάτων, δωματίων κ.ά.

Όπως έγινε γνωστό, για 13 ακόμη περιπτώσεις αποφασίσθηκε να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις από τους παθόντες.

protothema.gr/Παναγιώτης Σαββίδης

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares