Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Καλιφόρνια απαγορεύει την πώληση νέων αυτοκινήτων με φυσικό αέριο έως το 2035

Η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας και το κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, απαγορεύει την πώληση νέων βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2035.

Ο κανόνας, που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια την Πέμπτη, θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιταχύνουν την παραγωγή καθαρότερων οχημάτων από το 2026 έως ότου επιτραπούν στην πολιτεία οι πωλήσεις μόνο αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, φορτηγών και SUV.

Η ομόφωνη ψηφοφορία έρχεται αφότου ο κυβερνήτης Gavin Newsom έθεσε στόχο το 2020 να επιταχύνει την απομάκρυνση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Καλιφόρνια, η οποία έχει υποστεί ρεκόρ πυρκαγιών, ξηρασίες και ατμοσφαιρική ρύπανση που επιδεινώθηκε από την κλιματική αλλαγή.

Η απόφαση αναμένεται να έχει σαρωτικές επιπτώσεις πέρα ​​από την Καλιφόρνια και πιθανότατα θα ανοίξει το δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες. Τουλάχιστον 15 πολιτείες , συμπεριλαμβανομένου του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνια, έχουν υιοθετήσει τα πρότυπα οχημάτων της Καλιφόρνια σε προηγούμενους κανόνες για καθαρά αυτοκίνητα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares