Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Ιταλία ξεπερνά καθημερινά τα 4.000 κρούσματα κορωναϊού για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου…

Η Ιταλία ξεπερνά καθημερινά τα 4.000 κρούσματα κορωναϊού για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου...

Ρώμη (Reuters) – Η Ιταλία έχει καταγράψει 4.458 νέες μολύνσεις κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, την πρώτη φορά που η χώρα ξεπέρασε τις 4.000 περιπτώσεις σε μία μέρα από τα μέσα Απριλίου…

Υπήρξαν επίσης 22 θάνατοι που σχετίζονται με το COVID την Πέμπτη έναντι 31 της προηγούμενης ημέρας – πολύ λιγότεροι από ό, τι στο αποκορύφωμα της πανδημίας στην Ιταλία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χτυπήθηκε από το COVID-19 και έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στην ήπειρο, με 36.083 να πεθαίνουν από το ξέσπασμα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Χάρη σε ένα από τα πιο αυστηρά κλειδώματα στον κόσμο, η κυβέρνηση κατάφερε να ελέγξει τη μόλυνση μέχρι το καλοκαίρι, αλλά νέες μολύνσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες και τώρα αυξάνονται έντονα.

Αυξήθηκαν περίπου 1.000 την Τετάρτη, όταν υπήρχαν περισσότερες από 3.000 καθημερινές περιπτώσεις για πρώτη φορά από τις 24 Απριλίου.

Η Ιταλία εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικά λιγότερα καθημερινά περιστατικά από πολλές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Βρετανία.

Η τελευταία φορά που η Ιταλία είδε περισσότερες από 4.000 περιπτώσεις σε μια μέρα ήταν στις 12 Απριλίου, με 4.092 μολύνσεις που αναφέρθηκαν περίπου ένα μήνα πριν η κυβέρνηση επέτρεπε να ανοίξουν ξανά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Την ίδια ημέρα, περίπου 431 άτομα πέθαναν.

Αναφορά από τους Gavin Jones και Angelo Amante

reuters.com

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares